Anglia: a szövetség nem talált bizonyítékot Ferdinandék szidalmazására

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.08. 19:20
Az angol Labdarúgó-szövetség (FA) hivatalos közleményt adott ki, melyben nyilvánosságra hozta, hogy nem találtak bizonyítékot arra, hogy az angol szurkolók rasszista dalokat énekeltek volna válogatottjuk San Marino elleni világbajnoki selejtezőjén.

„Átnéztünk minden, az esettel kapcsolatos videót, és bár biztosak vagyunk benne, hogy az újságírók valóban hallottak bizonyos dolgokat a mérkőzésen, de mi nem találtunk perdöntő bizonyítékot arra, hogy valóban megtörténtek ezek a rasszista megnyilvánulások a mérkőzésén" – nyilatkozta Adrian Bevington, az FA ügyvezető igazgatója.

Mint ismert, a csapatukat San Marinóba elkísérő mintegy háromezer angol szurkoló durva szidalmakban részesítette Rio Ferdinandot és testvérét, Antont a 8–0-ra megnyert márciusi világbajnoki selejtezőn. A beszámolók szerint többek között azt énekelték, hogy a két játékost egy máglyarakáson kellene elégetni, ezt követően az európai rasszizmusellenes mozgalom (FARE) a FIFA-hoz fordult, hogy vizsgálja ki az esetet. A nemzetközi szövetség felkérte az FA-t, hogy a videók alapján elemezze az ügyet, majd most a szövetség bejelentette, hogy nem talált bizonyítékot az esetre.

„Az angol szurkolók kis csoportja érintett csak az ilyen ügyekben. Fontos, hogy kiemeljük, hogy a 2000-es Európa-bajnokság óta semmi probléma nem volt, és nagyszerűek voltak a drukkereink. Nem akarom szőnyeg alá söpörni a problémát, de nem szeretném, hogy a szurkolóinkat egy kis csoport tettei alapján ítéljenek meg" – tette hozzá Bevington.

A FIFA az angol szövetség jelentésének részletes átvizsgálása után hoz majd végleges döntést az ügyben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik