Prandelli: Ez már az Eb-n látott csapat volt

Vágólapra másolva!
2012.10.13. 16:23
null
Prandelli elégedett fordíthatott hátat a kispadnak, „csapata pénteken már a régi volt" (Fotó: Action Images)
A 2014-es labdarúgó-világbajnokság selejtezősorozatának európai zónájában a harmadik forduló mérkőzéseit játszották pénteken. Joachim Löw, a német válogatott szövetségi kapitánya szerint ilyen különbséggel is megérdemelten nyertek, a spanyolokat irányító Vicente Del Bosque úgy véli, a fehéroroszok nem tudtak a spanyolok szintjén teljesíteni, míg Cesare Prandelli megítélése szerint ez az olasz válogatott már az Eb-n látott csapat volt.

 

OROSZORSZÁG–PORTUGÁLIA 1–0

A keddi játéknap első mérkőzésén, az F-csoport rangadóján az oroszok Alekszandr Kerzsakov 6. percben szerzett góljával legyőzték a portugálokat. Fabio Capello, az orosz válogatott szövetségi kapitánya kiemelte, csapata remekül „kivette” a játékból Cristiano Ronaldót.

„Ma egy hatalmas szívvel és akarattal játszó orosz csapatot láttam a pályán. Nehéz mérkőzésen vagyunk túl – mondta Capello aki Cristiano Ronaldo semlegesítésére is kitért. – Amennyire csak lehetséges, megpróbáltunk hozzá közel maradni, kettő az egyben védekezni ellene. Azt gondolom, jól végeztük a dolgunkat. Örülök, hogy sikerült kikapcsolnunk, hiszen Ronaldo olyan játékos, aki bármilyen helyzetben képes veszélyt teremteni az ellenfél kapujára.”

Paulo Bento, a harmadik selejtezőmérkőzésén első vereségét elszenvedő portugál válogatott szakvezetője a vereség okát fejtegette meccs utáni nyilatkozatában.

„Nem voltunk olyan nyugodtak, mint általában. Mindenki hozhat rossz döntéseket, még az edző is. Nagyon sok labdát veszítettünk a mérkőzésen.”

Kedden Oroszország–Azerbajdzsán és Portugália–Észak-Írország találkozóval folytatódik a selejtezősorozat.

ÍRORSZÁG–NÉMETORSZÁG 1–6

A C jelű hatosban a németek valóságos gólparádét rendeztek Dublinban: Marco Reus és Toni Kroos duplájának is köszönhetően kiütötték a számos alapemberét nélkülöző ír válogatottat. Joachim Löw, a Nationalelf szövetségi kapitánya szerint együttese ilyen különbséggel is megérdemelten nyert.

„A csapat a mérkőzés elejétől fogva remekül koncentrált – ez az egész héten jellemző volt a játékosokra. Amikor nálunk volt a labda, gyorsan játszottunk, megtaláltuk a csapatrészek közötti megfelelő egyensúlyt, és ilyen különbséggel is megérdemelten nyertünk. Sokkal szervezettebbek voltunk, mint a korábbi meccseken.” – hangoztatta Löw.

A szakember éles, de helytálló kritikát fogalmazott meg az ír válogatottal kapcsolatban.

„Elképzelés nélkül játszottak, csak ívelgették előre a labdákat, de nem tudtak ránk valódi nyomást helyezni” – vélekedett a németek kapitánya.

Giovanni Trapattoni, az íreket irányító olasz szakember jobbnak látta, ha inkább a németek játékát elemzi.

„A németek a csoport első helyén állnak, és ott is fognak végezni, sokkal jobbak voltak nálunk. Az első harminc percben jól játszottunk, de a vezető góljuk után megcsillogtatták kiváló fizikai és technikai képességeiket. A középpályán nem tudtuk velük felvenni a versenyt. Előre kell néznünk a svédek, az osztrákok és a többi csapat elleni mérkőzésre” – nyilatkozta elkeseredetten Trapattoni.

A következő játéknapon a németek a svédekkel vívnak csoportrangadót, míg az írek az eddig két vereséget számláló Feröer otthonában javíthatnak.

FEHÉROROSZORSZÁG–SPANYOLORSZÁG 0–4

Az I-csoportban a világ- és Európa-bajnok spanyol válogatott 4–0-ra múlta felül a harmadik vereségét elkönyvelő Fehéroroszországot. A spanyoloknál Pedro mesterhármast ért el, sőt előtte Jordi Albának adott egy látványos gólpasszt is.

Vicente Del Bosque – mint a legtöbb esetben – most is csapata dominanciáját jelölte meg a győzelem kulcsának.

„Jól játszottunk, irányítottuk a mérkőzést. A fehéroroszok nem tudtak a mi szintünkön játszani, kényelmetlenül érezték magukat a pályán – jelentette ki Del Bosque. – Jó volt a kapcsolat a csapatrészeink között, megvolt a kellő mélység a játékunkban, és gyorsan visszaszereztük az elvesztett labdákat. A játékosaink tehetsége és minősége jelentette a két csapat közti különbséget."

A spanyol szakvezető már előre tekintett a keddi, Franciaország elleni rangadóra is.

„Nagyon nehéz mérkőzés lesz, mert a franciáknak rendkívüli csapatuk van. Nyugodt, de fizikailag erős játékosok alkotják a keretüket.”

Del Bosque kiemelte a mindkét lábát remekül használó Pedrót, valamint elmondta, David Silva helyére azért hozta be Andrés Iniestát, hogy megossza a játékperceket két kulcsjátékosa között.

A felvételek tanúsága szerint méteres lesgólt szerző Jordi Albát nem különösebben foglalkoztatta, hogy szabálytalan körülmények között talált be.

„Nem érdekel, hogy les volt. Az a lényeg, hogy az eredményjelzőre felkerült a találat – nyilatkozta Jordi Alba, aki második gólját szerezte a spanyol válogatott színeiben. – Remek csapatjáték volt. Pedro fantasztikusan sarkalta elém a labdát, amelyet keresztül vezettem a kapus előtt, majd jobbal a kapuba lőttem. Elégedett vagyok a dolgok alakulásával, mindig boldog vagyok, ha gólt szerzek.”

ÖRMÉNYORSZÁG–OLASZORSZÁG 1–3

Az olasz válogatott Andrea Pirlo és Daniele De Rossi vezérletével (mindkét játékos gólt lőtt és gólpasszt adott) kétgólos győzelmet aratott az örmények otthonában.

Cesare Prandelli, az olaszok szövetségi kapitánya felettébb elégedetten értékelte csapata pénteki játékát.

„Biztos vagyok benne, hogy Örményországban már azt az olasz válogatottat láthatták a szurkolók, amelyet az Európa-bajnokságon is. Nem kell külön motiválnom a játékosokat, hiszen a meccset megelőző edzéseken különösen intenzív munkát végeztek. Mindig is azt vallottam, hogy a sokat kritizált játékosok újjászületnek az olasz válogatott mezében.”

Prandelli szót ejtett a pénteki mérkőzést influenza miatt kihagyó Mario Balotelliről is, aki a legfrissebb hírek szerint a Dánia elleni, keddi selejtezőn már pályára léphet.

„Balotelli olyan játékos, aki mindennap bizonyítja a képességeit. Számára sosem érnek véget a megmérettetések” – nyilatkozta Prandelli.

ANGLIA–SAN MARINO 5–0

Az angol válogatott a Manchester United két támadója, Wayne Rooney és Danny Welbeck hathatós közreműködésével gyűjtötte be a kötelező három pontot San Marino ellen.

Roy Hodgson, az angol válogatott szövetségi kapitánya látott pozitív dolgokat csapata játékában.

„Walcott sérülése ellenére nem vádolhatjuk ellenfelünket azzal, hogy durván játszott volna. Mindössze egy komolyabb hibát vétettünk, de voltak pozitív dolgok is a játékunkban, szórakoztatóan futballozunk. Az ukránok döntetlent játszottak Moldovában, így három pontra növeltük előnyünket a csoport élén” – nyilatkozta Hodgson.

A mérkőzés 5. percében Theo Walcott frontálisan ütközött a San Marinó-i kapussal, amelynek következtében le is kellett őt cserélni. Az Arsenal játékosa megfigyelés céljából az éjszakát a kórházban töltötte. Hodgson az esettel kapcsolatban elmondta, nem feltételezi, hogy szándékos szabálytalanság történt, de ettől még tizenegyest kellett volna ítélnie a játékvezetőnek.

„Ha vakmerőnek nevezném a kapus mozdulatát, akkor kedvesen fogalmaznék. Kegyetlenül jött ki a kapujából. Nem hiszem, hogy sérülést akart okozni, de ettől függetlenül tizenegyest kellett volna ítélni. Theo kórházban töltötte az éjszakát, várnunk kell, hogy megtudjuk, mennyire súlyos a sérülése” – beszélt játékosa állapotáról az angol szakvezető.

Az angolok kedden, Lengyelországban gyarapíthatják pontjaik és győzelmeik számát.

SZERBIA–BELGIUM 0–3

Az utóbbi időben remek teljesítményt nyújtó Belgium magabiztos győzelmet aratott a nagy védelmi hibákat elkövető Szerbia otthonában.

Szinisa Mihajlovics, a szerbek szövetségi kapitánya alaposan kikelt a sima vereség után.

„A belgáknak nagyon jó csapatuk van, mindegyik hibánkat kihasználták. Ma megmutatták, hogy miért vezetik a csoportot. Ettől függetlenül az első félidőben jobbak voltunk, nem érdemeltük meg, hogy hátránnyal vonulhassunk pihenőre. De a második félidő egy másik mérkőzést hozott. Nagyon sajnálom, hogy az olyan tapasztalt játékosok, mint Braniszlav Ivanovics és Alekszandar Kolarov nem tartják be a taktikai utasításokat, és agresszív szabálytalanságokkal vétetik észre magukat” – panaszkodott Mihajlovics.

A szerbek tizenegy év után szenvedtek vereséget hazai pályán világbajnoki selejtezőn. Mihajlovics csapata kedden Macedóniában feledtetheti a kisiklást, míg a belgák az eddig nyeretlen Skóciát látják vendégül.

A SZERDAI JÁTÉKNAP ÖSSZES EREDMÉNYÉT ITT TEKINTHETI MEG.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik