Hollandia: Van Persie nem csinál belőle ügyet, ha nem játszik

Vágólapra másolva!
2012.09.04. 14:32
null
Van Persie nem akar beszélni arról, valójában mit gondol Van Gaal döntéseiről (fotó: Action Images – archív)
A holland labdarúgó-válogatott a Törökország, illetve Magyarország elleni világbajnoki selejtezőre készül, és az oranje csatára, Robin van Persie jelezte: ha Louis van Gaal szövetségi kapitány úgy gondolja, kész bármelyik poszton a rendelkezésre állni.

A Manchester United támadója a Belgium ellen 4–2-re elveszített felkészülési mérkőzésen nem jutott szóhoz, és a holland sajtó szerint továbbra is bizonytalan, hogy lehetőséget kap-e a vb-selejtezőkön a régi-új kapitánytól, mert Van Gaal állítólag Klaas-Jan Huntelaart favorizálja a középcsatár posztján. A Southampton elleni hétvégi bajnokin triplázó MU-csatár elárulta, hogy beszélgetett a válogatott szakvezetőjétől a kialakult helyzetről.

SZTÁRBÍRÓ A MAGYAR–HOLLANDON
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) döntése értelmében portugál játékvezető működik közre a jövő heti Magyarország–Hollandia világbajnoki selejtezőn.

A játékvezető az a Pedro Proenca lesz, aki idén a Bajnokok Ligája-döntő mellett az Európa-bajnokság döntőjét is dirigálhatta.

A 41 éves portugál bíró 1998-ban mutatkozott be hazája élvonalában, és 2003 óta a nemzetközi keret tagja. 2009 őszén ő vezette a Debrecen liverpooli Bajnokok Ligája-csoportmérkőzését, ahol a hajdúsági együttes 1–0-s vereséget szenvedett.

Proenca munkáját Bertino Miranda és Tiago Trigo segíti az oldalvonal mellett, a negyedik játékvezető Joao Capela lesz.

Mint azt már korábban megírtuk, az Andorra–Magyarország meccset bosnyák játékvezetői négyes dirigálja.

„Bevethető vagyok. Nem számít, hogy valójában mit is gondolok, mert ezekben a kérdésekben a kapitánynak kell döntenie. A lényeg, hogy bevethető vagyok minden poszton” – mondta Van Persie, aki a négyszemközti diskurzusról csak annyit árult el, hogy „egy jó beszélgetés volt”.

„Még mindig megtiszteltetésnek veszem, hogy itt lehetek – nyilatkozta a Southampton ellen triplázó Van Persie az AD Sportwereld című lapnak. – És ez a helyzet nem is fog változni, még ha nem játszok is a következő meccseken, akkor sem.”

Hír még a hollandoknál, hogy a betegséggel küszködő Arjen Robben is részt vett a keddi edzésen. A hétfői tréninget Robbenhez hasonlóan kihagyta a Feyenoord újonca, Jordy Clasie – ő egy díjátadó gálára volt hivatalos –, valamint Luuk de Jong, aki a sérült Bas Dost helyettesítésére érkezett a kerethez, ám nem „esett be” időben az edzésre. Kedden már mindketten az oranjéval gyakoroltak.

A hollandok pénteken Törökországot fogadják Amszterdamban, majd négy nappal később Budapesten lépnek pályára a magyar válogatott ellen.

SZABICS NEM JÁTSZHAT

Szabics Imre, a magyar labdarúgó-válogatott csatára sérülése miatt nem tud Egervári Sándor rendelkezésére állni az Andorra és Hollandia elleni világbajnoki selejtezőkön.
Ezt maga Szabics jelentette be saját facebook-oldalán. „Sajnos a lábam nem teszi lehetővé, hogy pályára lépjek" – írta a támadó.
A Nemzeti Sport Online értesülései szerint a támadó bokasérüléssel, részleges izomszakadással küzd – már így érkezett meg a válogatott összetartására, és azóta eldőlt, nem tudja vállalni a játékot, ezért elhagyta a csapatot, de helyére új játékos meghívását nem tervezi Egervári Sándor szövetségi kapitány.

A Magyar Labdarúgó-szövetség később hivatalos honlapján megerősítette a Nemzeti Sport Online értesülését: a csatár részleges bokaszalag-szakadást szenvedett csapata, a Sturm hétvégi bajnokiján és emiatt visszatér Grazba, ahol folytatják a kezelését, így nem léphet pályára a soron következő két vb-selejtezőn.

 

ELLENFÉLNÉZŐ: A HOLLAND KERET
Kapusok: Tim Krul (Newcastle United), Maarten Stekelenburg (AS Roma), Michel Vorm (Swansea)
Védők: John Heitinga (Everton), Daryl Janmaat (Feyenoord), Bruno Martins Indi (Feyenoord), Joris Mathijsen (Feyenoord), Ricardo van Rhijn (Ajax), Nick Viergever (AZ), Ron Vlaar (Aston Villa), Jetro Willems (PSV)
Középpályások: Jordy Clasie (Feyenoord), Urby Emanuelson (AC Milan), Leroy Fer (Twente), Wesley Sneijder (Internazionale), Kevin Strootman (PSV)
Támadók: Luuk de Jong (Mönchengladbach), Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04), Dirk Kuyt (Fenerbahҫe), Jeremain Lens (PSV), Luciano Narsingh (PSV), Robin van Persie (Manchester United), Arjen Robben (Bayern München)
ELLENFÉLNÉZŐ: A 25 FŐS ANDORRAI KERET
Kapusok: Josep Gómez, Ferran Pol, Ivan Perianes
Védők: Alexandre Martínez, Ildefons Lima, Óscar Sonejee, Emili García, David Maneiro, Marc García, Moises San Nicolas
Középpályások: Adrian Rodrígues, Josep Ayala, Marcio Vieira, Marc Vales, Manolo Jiménez, Carlos Peppe, Samir Bousenine, Victor Hugo Moreira
Csatárok: Marc Pujol, Sergi Moreno, Fernando Silva, Joan Toscano, Iván Lorenzo, Sebastián Gómez, Ludovic Clemente
AZ EURÓPAI D-CSOPORT SZEPTEMBERI PROGRAMJA
TELJES CSOPORTPROGRAM
2012. szeptember 7. Hollandia–Törökország 20.30
2012. szeptember 7. Andorra–Magyarország 20.30
2012. szeptember 7. Észtország–Románia 21.00
2012. szeptember 11. Magyarország–Hollandia 20.30
2012. szeptember 11. Románia–Andorra 20.30
2012. szeptember 11. Törökország–Észtország 21.00
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik