Vb 2010: nigériai győzelem a Koreai NDK ellen, több sérült a stadionnál

Vágólapra másolva!
2010.06.06. 18:11
A dél-afrikai vb előtt utolsó felkészülkési mérkőzését játszotta Nigéria és Észak-Korea, a két csapat Johannesburgban találkozott egymással. A meccset 3–1-re az afrikai csapat nyerte, a találkozóra azonban árnyékot vetett, hogy a nézőtéren többen is megsérültek.

Tizenöt (míg más források szerint húsz) ember, köztük egy rendőr is megsérült, amikor pánik tört ki a felkészülési mérkőzésen, a Johannesburg közelében lévő Makhulong Stadionban. A sebesülteket kórházba szállították. Helyi tudósítások szerint közülük néhánynak nagyon súlyos az állapota, egy nőt például újra kellett éleszteni.

A találkozó megkezdése után a rendőrség bezárta a kapukat, a kinnrekedt több ezer szurkoló azonban be akarta azokat törni, ekkor alakult ki a tumultus, amelyben többen is a földre kerültek. A második félidő elején öt percre a játékot is a felfüggesztették.

A találkozó megkezdése után a rendőrség bezárta a kapukat, a kinnrekedt több ezer szurkoló azonban be akarta azokat törni, ekkor alakult ki a tumultus, amelyben többen is a földre kerültek. A második félidő elején öt percre a játékot is a felfüggesztették.

A vb biztonsági szolgálata nem volt ott a helyszínen, mondván: ez egy barátságos mérkőzés, és nem a nemzetközi szövetség (FIFA) égisze alatt rendezték. Egy rendőr azt mondta:

"A FIFA azt akarta, hogy ingyenes legyen a belépés - most már láthatjuk ennek a következményeit." 

Ami a meccset illeti, Nigéria Yakubu korai góljával szerezte meg a vezetést, a csatár az észak-koreai védők között kilépve betört a tizenhatoson belülre, majd okosan eltette a labdát a hosszúba. A 62. percben Obinna büntetőből növelte kétgólosra csapata előnyét. A koreai találatra még a csereként beálló Martins válaszolt, ráadásul az ázsiaiak egy szándékos kezezés miatt tíz főre is fogyatkoztak.

A dulakodást itt nézhetik meg videón. 

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Nigéria-Észak–Korea 3–1 
Johannesbourg Stadion
Nigéria: Enyeama – Odiah, Yobo, Shittu (Afolabi 59.), Taiwo (Echiéjilé, 47.) – Etuhu (Yussuf, 47.), Lukman, Kaita (Uche, 47.)– Yakubu (Kanu, 68.), Obinna, Odemwingie (Martins, 85.)
Észak-Korea: Ri Mjong Guk – Csa Dzsong Hjok, Pak Csol Dzsin (Pak Nam Csol, 21.), Nam Szong Csol (Dzsi Jun Nam, 47.), Ri Dzsun II – Ri Csol Mjong, Ri Kwang Cson, Mun In Guk – An Csol Hjok (Hong Jong Dzso, 47.), Dzsong Te Sze, Csbe Küm Csol
Gólszerző: Yakubu (5.), Obinna (62. – tizenegyesből), Martins (88.) ill. Dzsong Te Sze (64.)
Kiállítva: Csa Dzsong Hjok (79.)
A TALÁLKOZÓ GÓLJAI

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik