Magasabb prémiumot harcoltak ki maguknak a franciák a vb-re

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.06.03. 12:12
Fejenként 390 ezer eurót kapnak a francia labdarúgó-válogatott tagjai, ha megnyerik a Dél-afrikai Köztársaságban jövő pénteken kezdődő és július 11-én záruló világbajnokságot.

Az „emeltdíjas" összeget a párizsi L'Équipe csütörtöki híre szerint a nemzeti együttes vezéralakjai – Franck Ribéry, Thierry Henry, William Gallas, Patrice Evra, Éric Abidal, Jérémy Toulalan és Nicolas Anelka – harcolták ki a hazai sportági szövetség (FFF) irányítóival folytatott alkudozás végeredményeként.

Henry és Ribéry sikerrel harcoltak a prémiumemelésért (Fotó: Reuters)
Henry és Ribéry sikerrel harcoltak a prémiumemelésért (Fotó: Reuters)

A francia sportnapilap szerint a játékosok 400 ezerig kívánták „felhajtani" a vb-elsőségért járó jutalmat, míg az FFF javaslata eredendően 240 és 300 ezer euró között mozgott.

A zöldasztalnál végülis diadalmaskodó francia futballisták a megállapodás értelmében fejenként 70 ezret kapnak, ha továbbjutnak a csoportból, ugyanennyi jár azért, ha a folytatásban a 16-ból a legjobb nyolc közé lépnek tovább, az elődöntő, és a döntő egyformán 100 ezret ér, míg a vb-cím megszerzése esetén további 50 ezer euró üti a markukat.

Ribéryék a tárgyalásokon okkal hivatkozhattak arra, hogy ők az első helyért adott esetben még mindig kevesebbet kérnek, mint a riválisok, akik közül például a spanyoloknál a világbajnoki végső győzelem fejenként 550 ezer eurót hozna a konyhára, az angolok győzedelmi fejpénze pedig 450 ezer euróra rúg.

A francia nemzeti együttes a vendéglátó Dél-afrikai Köztársaság, továbbá Mexikó és Uruguay válogatottjával van egy csoportban.

NSO vb-adatbank: Franciaország

FRANCIAORSZÁG 23 FŐS KERETE 
Kapusok: Hugo Lloris (Lyon), Steve Mandanda (Marseille), Cédric Carrasso (Bordeaux)
Hátvédek: Bacary Sagna (Arsenal), Éric Abidal (Barcelona), William Gallas (Arsenal), Patrice Evra (Manchester United), Sébastien Squillaci (Sevilla), Gaël Clichy (Arsenal), Marc Planus (Bordeaux), Anthony Réveillere (Lyon)
Középpályások: Jérémy Toulalan (Lyon), Alou Diarra (Bordeaux), Yoann Gourcuff (Bordeaux), Abou Diaby (Arsenal), Florent Malouda (Chelsea), Franck Ribéry (Bayern München)
Csatárok: Sidney Govou (Lyon), Thierry Henry (Barcelona), Nicolas Anelka (Chelsea), Djibril Cissé (Panathinaikosz), André-Pierre Gignac (Toulouse), Mathieu Valbuena (Marseille)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik