Almeida: Így kell felkészülni a brazilok ellen!

Vágólapra másolva!
2010.06.21. 19:18
null
Az egyik portugál gólöröm a hét közül (Fotó: Action Images)
Carlos Queiroz, a portugál labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya rendkívül elégedetten nyugtázta, hogy játékosai a lehető legkomolyabban vették az Észak-Korea elleni mérkőzést, amelynek 7–0-s megnyerésével nagy lépést tettek a továbbjutás felé. Az első vb-gólját szerző Hugo Almeida úgy véli, az önbizalomnövelő siker rendkívül jól jött a brazilok elleni csata előtt.

„Mind az eredménnyel, mind a hozzáállással elégedett vagyok, a fiúk tökéletesen megértették, hogy nemcsak győzelemre, hanem önbizalmat, a folytatáshoz erőt adó győzelemre is szükségünk van. Mindazonáltal ne kérdezzenek a nyolcaddöntőről, hiszen a filozófiánk ugyanaz, mint a selejtezők során: mindig a következő mérkőzést kell megnyerni, így az utolsó csoportmeccsünknél távolabbra felesleges tekinteni" – mondta Carlos Queiroz, a portugálok szövetségi kapitánya gyorsértékelésében.

Az első meccshez képest a kezdő tizenegyben történt változásokról a szakember ezt mondta: „Megnéztük az észak-koreaiak néhány korábbi meccsét, ennek megfelelően módosítottunk az összeállításon. Jó volt ez a meccs arra is, hogy megmutassuk, minden játékosunk készen áll a legnagyobb feladatokra is."

„Tökéletes nap volt, van mit ünnepelnünk. Nagyszerű, hogy így mehetünk neki a brazilok elleni mérkőzésnek. Személy szerint az is boldoggá tesz, hogy megszereztem életem első világbajnoki gólját. Hihetetlenül jó érzés!" – mondta Hugo Almeida, aki szerint tanultak a brazilok erőlködéséből, ezért is sikerült feltörniük a nagyon kemény észak-koreai reteszt.

A mérkőzés emberének megválasztott Cristiano Ronaldo 2009 februárja óta először volt eredményes a válogatottban: „A gólom elég vicces volt, ezzel együtt nagyon boldog vagyok. A gól így is, úgy is gól. Egy világbajnoki mérkőzésen nem egyszerű hét gólt szerezni. Így aztán a csapaté a dicsőség, együtt játszottunk fantasztikusan."

Kim Dzsong Hun, az észak-koreai szövetségi kapitány így értékelt: „Enyém a felelősség, a stratégiám nem volt megfelelő. Úgy vélem, a játékosaink mindent megtettek, ami a képességeikből tellett. Az első kapott gól után, az egyenlítés vágyától hajtva taktikailag összeroppantunk, a játékosaim pánikba estek. Ezután képtelenek voltunk feltartóztatni az egyre rámenősebb portugálokat, ezért kaphattunk ilyen sok gólt."

Dzsong Te Sze, az észak-koreaiak zainicsi (Japánban született és élő) játékosa hozzátette: „A portugálok egyszerűen túl jók voltak, az első góljuk letaglózott bennünket. De azt gondolom, ettől még képesek leszünk kiegyenlített mérkőzést vívni Elefántcsonparttal."

A 7–0-s portugál siker a világbajnokságok történetének holtversenyben a hetedik legnagyobb különbségű győzelme volt. A rekordot három mérkőzés tartja, amelyeken egyaránt kilencgólos különbség alakult ki. Ezek közül két győzelem Magyarországhoz fűződik: 1982-ben 10–1 Salvador, 1954-ben 9:0 Dél-Korea ellen.

 A G-CSOPORT ÁLLÁSA
  1. Brazília 2 2 5–2 +3  6  
  2. Portugália 2 1 1 7–0 +7  4  
  3. Elefántcsontpart 2 1 1 1–3 –2  1  
  4. Észak-Korea 2 2 1–9 –8  0  
Az eddigi legnagyobb különbségű vb-sikerek:
Magyarország–Salvador 10–1, 1982. június 15., Elche
Magyarország–Dél–Korea 9:0, 1954. június 17., Zürich
Jugoszlávia–Zaire 9–0, 1974. június 18., Gelsenkirchen
Svédország–Kuba 8:0, 1938. június 12., Antibes
Uruguay–Bolívia 8:0, 1950. július 2., Mineiro
Németország–Szaúd–Arábia  8–0, 2002. június 1., Szapporo
Portugália–Észak-Korea 7–0, 2010. június 21., Fokváros

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik