Az újabb balhé után kizárás, pontlevonás várhat a lengyel-bosnyák duóra

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2009.05.15. 17:52
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) akár ki is zárhatja a vb-szereplők közül Bosznia-Hercegovinát és Lengyelországot, ha a két FIFA-tagország nem lép fel hatékonyabban a futballhuliganizmus ellen.
Csendélet a belga–bosnyák mérkőzésen...
Fotó: Action Images (archív)
Csendélet a belga–bosnyák mérkőzésen...
Csendélet a belga–bosnyák mérkőzésen...
Fotó: Action Images (archív)
Csendélet a belga–bosnyák mérkőzésen...

Súlyos pénzbírságot (50 ezer és 25 ezer svájci frank) szabott ki a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség a bosnyákokra és a lengyelekre szurkolóik lelátói viselkedése miatt, és figyelmeztette a szövetségeket: további rendbontások már pontlevonással vagy kizárással járnak.

A bosnyák drukkerek miatt nyolc percre félbe kellett szakítani a Belgium elleni vb-selejtezőt, miután a szurkolók görögtüzeket dobáltak a pályára, egy fanatikus pedig be is rohant a gyepre.

A lengyel szurkolók szintén „piromán hajlamaik”, illetve az északír rendőrök megdobálása miatt bűnhődnek. A FIFA nyomatékosan hangsúlyozta, hogy a két ország drukkerei által tanúsított viselkedés elfogadhatatlan, így a szurkolóknak nagyon kell vigyázniuk magukra a hátralevő selejtezőkön – ezt a bosnyák játékosok külön kérték is a botrányos belga meccs után egyébként.

Görögországra 25 ezer frankos büntetést rótt ki a FIFA annak nyomán, hogy a válogatott április 1-jei selejtezőjén szurkolók egy csoportja „lézert használt, és politikai üzeneteket tartalmazó zászlókat feszített ki".

Utóbbival szemben egyéb szankciót nem helyezett kilátásba a nemzetközi szövetség, az előbbi két ország azonban a FIFA-intelem szerint kizárással, enyhébb esetben pedig pontlevonással lakolhat a nemzeti válogatott szélsőséges drukkerei miatt.

Görögország az 1., Bosznia-Hercegovina a 2., Lengyelország a 3. helyen áll selejtezőcsoportjában.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik