Saka kezezése miatt nem kellett volna tizenegyest kapniuk az angoloknak?

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.07.11. 09:53
Bukayo Saka kezezése miatt nem szabadott volna tizenegyes adni az angoloknak? (Fotó: Getty Images)
Megosztotta a közvéleményt a Hollandia–Anglia Európa-bajnoki elődöntőn megítélt tizenegyes, ugyanis sokan vitatják, hogy büntetőt kellett-e ítélni azért, mert Harry Kane lövése után a blokkolni igyekvő Denzel Dumfries lábába rúgott. Ám néhányan kiszúrták, hogy a Bayern csatárának kísérlete előtt Bukayo Saka kezét érintette a labda, de az esetet nem vizsgálta a videobíró.

Sokakat megosztott a Félix Zwayer által megítélt büntető, de nem csak Kane és Dumfries ütközete miatt, ugyanis néhányan kiszúrták, hogy mielőtt a Bayern München csatárához került a labda, Bukayo Saka kezéhez is hozzáért, ám hiába telt el minimális idő a két eset között, az Arsenal szélsőjének szabálytalanságát (?) nem vizsgálta a videobíró.

Olvasóink egyébként Kane és Dumfries esetét a cikkünk írásáig beérkező szavazatok alapján nem adták volna meg büntetőnek (5412 szavazat közül 1703 szerint volt jogos, 3709 voks szerint volt jogtalan a büntető).

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN IDE KATTINTVA!

EURÓPA-BAJNOKSÁG, NÉMETORSZÁG
ELŐDÖNTŐ
HOLLANDIA–ANGLIA 1–2 (1–1)
Dortmund, Signal Iduna Park, 60 926 néző. Vezette: Felix Zwayer (Stefan Lupp, Marco Archmüller) – németek
Hollandia: Verbruggen – Dumfries (Zirkzee, 90+3.), De Vrij, Van Dijk, Aké – Schouten, Simons (Brobbey, 90+3.), Reijnders – Malen (Weghorst, a szünetben), Depay (Veerman, 35.), Gakpo. Szövetségi kapitány: Ronald Koeman
Anglia: Pickford – Walker, Stones, Guéhi – Saka (Konsa, 90+3.), Mainoo (Gallagher 90+3.), Rice, Trippier (Shaw, a szünetben) – Foden (Palmer, 81.), Bellingham – Kane (Watkins, 81.). Szövetségi kapitány: Gareth Southgate
Gólszerző: Simons (7.), ill. Kane (18. – 11-esből), Watkins (90+1.)
Sárga lap: Dumfries (17.), Van Dijk (87.), Simons (90+1.), ill. Bellingham (72.), Saka (86.), Trippier (90+4.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik