„Nem ijeszt meg Bellingham” – Dani Olmo az angolok elleni Eb-döntőről

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.07.12. 07:25
Spain v France: Semi-Final - UEFA EURO 2024
Akárcsak a spanyol válogatott, Dani Olmo is remekel az Európa-bajnokságon (Fotó: Getty Images)
A spanyol labdarúgó-válogatott középpályása, Dani Olmo brillírozik az Európa-bajnokságon, és sokak szerint akár a torna legjobb játékosának járó elismerést is megkaphatja. A Lipcse középpályása az Anglia elleni döntő előtt a spanyol El Larguero rádióállomásnak beszélt többek között Jude Bellinghamről, a válogatottról, de kapott kérdést a saját jövőjére vonatkozóan is.

„Nem ijeszt meg. Bellingham náluk egy etalon, foci van a cipőiben is – mondta el az angolok klasszisáról Dani Olmo a műsorban. – Mindig ő van a dolgok középpontjában. Olyan játékos, akit nem lehet figyelmen kívül hagyni, de senki nem fél tőle.”

A spanyolok játékmestere beszélt arról is, hogy mivel Anglia az elődöntőben az utolsó pillanatban szerzett góllal harcolta ki a továbbjutást, ez is azt mutatja, hogy a spanyoloknak minden tekintetben százszázalékosnak kell lenniük. „Ahhoz, hogy megnyerjük ezt a sorozatot, a legjobbakat kell legyőznünk. Most Anglián a sor...” – fogalmazott.

A spanyol csapat sztárjátékosaira vonatkozóan is kapott egy kérdést: „Igen, akadnak belőlük. Vannak olyan játékosaink, mint Lamine (Yamal) vagy Nico (Williams). És vannak olyanok is, akik már mindent megnyertek, mint Nacho vagy Rodri. Fabián tornája is felértékelődik. Nagyon nyugodtak vagyunk a döntő előtt, a célunk egy újabb győzelem. Ez az egyetlen, ami számít.”

Hozzátette, hogy nem lepte meg Lamine Yamal franciák elleni bombagólja, már csak azért sem, mert edzésen minden nap látja játszani, így tudja, mire képes. Egy másik kérdésre válaszolva megjegyezte azt is, hogy ha össze kellene állítani az Eb legjobb tizenegyét, akkor abba csaknem mindenki a spanyolok közül kerülne be. 

Az interjú második felében a jövője is szóba került. Mint ismert, a lipcsei szerződésében szereplő kivásárlási záradék július 20-ig van érvényben, azaz az érdeklődő kluboknak sietniük kell. „Ha a nagy klubok akarnak engem, akkor tudják, mit kell tenniük. Július huszadikáig van idejük, különben később kemény tárgyalások várhatóak. Jelenleg szerződésem van a Lipcsénél, s én trófeákat szeretnék nyerni. Jó a kapcsolatom az edzővel és a sportvezetéssel is” – fogalmazott Dani Olmo.

DÖNTŐ
JÚLIUS 14. – VASÁRNAP
21.00: Spanyolország–Anglia, Berlin

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik