Mocsi Attila: Török csapattársaim már a döntőről ábrándoznak

J. Á.J. Á.
Vágólapra másolva!
2024.07.06. 09:11
null
Mocsi Attila, a Rizespor védője elmondta, a csapat együtt nézte a Törökország–Ausztria nyolcaddöntőt, s a nagy győzelem után már a döntőbe jutásról beszélnek török társai – ő azonban holland továbbjutást vár szombaton.

Minden várakozást felülmúlva szerepel az Európa-bajnokságon Törökország. A csapat Portugália mögött a második helyen jutott tovább a csoportból, majd a nyolcaddöntőben Ausztriát búcsúztatva jutott a nyolc közé. A negyeddöntőben szombaton Hollandia vár rá.

„Bizakodva várták az Európa-bajnokságot Törökországban – mondta lapunknak Mocsi Attila, a török élvonalbeli Rizespor 24 éves védője.  – Azt mondtam a torna előtt – és a törökök is úgy voltak vele –, hogy a csoportból továbbjutnak, utána pedig bármi lehet. Tegyük hozzá, szerencséjük volt, hogy a könnyebb ágra kerültek, s bár Ausztria erős csapat, kaphattak volna jóval nehezebb feladatot is a nyolcaddöntőben. Stabilan és agresszívan védekeznek, látványosan támadnak, nem véletlenül vannak a nyolc között. Az Ausztria elleni mérkőzést az edzőtáborban együtt néztük, mondanom sem kell, mekkora volt az öröm török csapattársaim körében. Egyre bizakodóbbak, már arról beszélnek, hogy bejutnak a döntőbe, bár mondtam nekik, a Hollandia ellen negyeddöntő sokkal nehezebb lesz. Ha azt nézzük, hogy a hollandok egyre jobb formában vannak, a nyolcaddöntőben remek játékkal győzték le 3–0-ra Romániát, szerintem esélyesebbek a továbbjutásra, ám nem lennék meglepve, ha a törökök kiharcolnák a hosszabbítást, ott meg, ugye, bármi megtörténhet. Eddig stabil a csapat, ez Ronald Koeman együttese ellen is jól jöhet. Arda Güler? Nem véletlenül szerepel a Real Madridban, kimagasló képességű labdarúgó, a hollandok ellen ismét szükség lesz sokoldalú játékára. Amikor láttam a grúzoknak lőtt hatalmas gólját, alig hittem a szememnek. Vincenzo Montella szövetségi kapitány nem régóta dolgozik a csapattal, de jó munkát végez. Az előző idényben körbejárta a török klubcsapatokat, nálunk is volt két napot, képben van minden futballistával kapcsolatban. Nem véletlen, hogy a török bajnokságból is sok játékos van ott a keretben, illetve az sem, hogy a Süper Lig más válogatottaknak is sok játékost ad.”

Mocsi Attila az előző idény végén betegséggel küzdött, ám mostanra felépült, nyári pihenője után keményen készül a Rizesporral a következő idényre.

„Jelenleg Törökországban edzőtáborozunk, napi kétszer edzünk, a hétvégénk szabad, majd hétfőn három hétre Szlovéniá­ba utazunk. Eddig két játékost szerződtetett a klub, egy-egy támadó és középpályás érkezett, természetesen segítünk nekik a beilleszkedésben. A céljaim? A legfontosabb, hogy elkerüljenek a sérülések és minél többet játsszak, jó teljesítménnyel akarom segíteni a csapatot. Nagy harc várható a bajnokságban, remélem, ott leszünk a mezőny elején.”

EURÓPA-BAJNOKSÁG, NÉMETORSZÁG
NEGYEDDÖNTŐ
21.00: Hollandia–Törökország, Berlin (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik