Csoboth Kevin: Mindennek így kellett történnie a pályafutásomban

PÓR KÁROLYPÓR KÁROLY
NAGY-PÁL TAMÁSNAGY-PÁL TAMÁS
• Weiler am Allgäu
Vágólapra másolva!
2024.06.24. 12:11
Csoboth Kevin (Fotó: Szabó Miklós)
A magyar labdarúgó-válogatott hétfő déli sajtótájékoztatóján a skótok elleni vasárnapi meccsen győztes gólt szerző Csoboth Kevin válaszolt az újságírók kérdéseire.

Csoboth Kevin először is a tavaszi nehezebb időszakáról kapott kérdést.

Tavasszal nem adtam fel, amikor kikerültem a keretből. Mindenképp szerettem volna visszakerülni a csapatba – reagált a szélső. – Mészöly Gézával, az Újpest vezetőedzőjével akkor megegyeztünk abban, hogy ezért fogunk dolgozni. Örülök, hogy ez sikerült.”

Ezután a góljáról beszélt.

Vagy ezerszer visszanéztem a gólt. Még most sem fogtam fel, ami történt. A kapufánál tudtam, hogy lesz még helyzetünk, örülök, hogy a másodikat már gólra tudtam váltani. A lövés előtt már tisztában voltam vele, hogy ezredmásodperc alatt kell döntenem, amikor hozzám kerül a labda, de tudtam, hogy mivel a kapus a hosszúról érkezik, a rövidet kell céloznom. A gól után egy áramszünet következett, már csak arra emlékszem, hogy egyszer csak Varga Barni mezét tartottam a kezemben.” 

Majd az arccsonttörést szenvedett csatárról beszélt.

Barni jól van, tud kommunikálni, két-három napig nem lehet velünk, de bízom benne, néhány nap múlva tudunk találkozni, meglátogatjuk. Az ünneplés mellett persze ott volt a fejünkben az ő állapota. Nagyon nehéz függetleníteni magunkat attól, ami történt, de most már reméljük, minden rendben van, hamarosan találkozunk.”

Ezt követően több kérdés is érkezett a pályafutásával kapcsolatban.

Gyerekkoromban Pécsről kerültem Fehérvárra, a Főnixhez. Akkor az tűnt a legjobb döntésnek. Dominik édesapja volt az edzőnk, és az ottani munka elősegítette azt, hogy aztán külföldön, a Benficánál tudjam folytatni a pályafutásomat. Összességében azt mondhatom, mindennek úgy kellett történnie, ahogy történt. Nehéz volt a portugáliai időszak vége és az is, hogy Fehérváron nem kaptam lehetőséget. Ezúton is köszönöm a Szegednek, hogy lehetőséget kaphattam az NB II-ben. Természetesen hatalmas köszönettel tartozom az Újpestnek is, hogy NB I-es játékos lett belőlem. Az Újpest nélkül most nem lennék itt. A klubnak és a szurkolóknak is köszönöm, hogy bíztak bennem, a klub örökre a szívem csücske marad.”

Emellett arról is beszélt, mit mondott neki az édesapja a meccs reggelén, illetve mit csináltak a Stuttgartból Weiler im Allgäu-ba tartó buszos utazás alatt.

„Apu azt mondta tegnap reggel, hogy jó érzései vannak. Sajnálom, hogy nem volt itt a stadionban a párom, a családom. Azt nem mondom, hogy a kapufánál mit mondott apukám, de a gól után szerencsére nem repült ki a tévé az ablakon. A visszafelé úton a benzinkutaknál persze enyém volt minden csekk, ahogy ilyenkor az első válogatott gólját szerző játékosnál lenni szokott. Egyébként persze volt matekozás a továbbjutásról, de igazából hiába is matekozunk, majd kiderül, hogy mire lesz elég a tegnapi győzelem.”
 

EURÓPA-BAJNOKSÁG, NÉMETORSZÁG
A-CSOPORT, 3. FORDULÓ
SKÓCIA–MAGYARORSZÁG 0–1 (0–0)
Stuttgart, Stuttgart Aréna 54 000 néző. Vezette: Facundo Tello (Gabriel Chade, Ezequiel Brailovsky) – argentinok
SKÓCIA: Gunn – Ralston (McLean, 83.), Hendry, Hanley, McKenna, Robertson (Morgan, 89.) – McGinn (Amstrong, 76.), Gilmour (Christie, 83.), McGregor, McTominay – Ché Adams (Shankland, 76.). Szövetségi kapitány: Steve Clarke
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Botka, W. Orbán, Dárdai M. (Szalai A., 74.) – Bolla (Csoboth K., 86.), Schäfer, Styles (Nagy Á., 61.), Kerkez (Nagy Zs., 86.) – Szoboszlai D., Varga B. (Ádám M., 74.), Sallai R. Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Gólszerző: Csoboth K. (90+10.)
Sárga lap: Styles (18.), W. Orbán (26.), Schäfer (44.), McTominay (50.), Kleinheisler (75., pályán kívül), Csoboth K. (90+11.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik