Több mint 2500 rendőr lesz a német–magyar meccsen Stuttgartban

Vágólapra másolva!
2024.06.18. 14:30
Hungary v Switzerland: Group A - UEFA EURO 2024
A rendőrség is készül a szerdai Németország–Magyarország összecsapásra (Fotó: Getty Images)
Több mint 2500 rendőr teljesít majd szolgálatot szerdán Stuttgartban a német–magyar csoportmérkőzésen a labdarúgó Európa-bajnokságon.

A város hatóságainak keddi tájékoztatása szerint a rendőrség és európai szövetség (UEFA) a részben „erőszakos” magyar szurkolók miatt magas rizikófaktorú meccsként sorolta be a találkozót.

„Ez különleges előkészületeket von maga után” – jelentette ki Thomas Strobl, Baden-Württemberg tartomány belügyminisztere, aki 15-20 ezres vendégtáborra számít Stuttgartban.

Az egyes szurkolói csoportokat a hatóságok külön kísérik a stadionhoz, és a vonulásokat lépcsőzetesen indítják majd el a belvárosból. A magyar hívek a középső várkertben (Mittlerer Schlossgarten) gyülekeznek, a hazai szurkolók pedig két kilométerrel arrébb, a városi parkban (Stadtgarten). A rendfenntartók közleménye szerint ha mégis rendbontásokra, összecsapásokra kerülne sor, akkor a rendőrök „erős és robusztus fellépéssel, gyorsan és célirányosan avatkoznak közbe, és csillapítják le a kedélyeket.”

A dpa hírügynökség megjegyezte: a 2021-es Eb-n a két csapat 2–2-vel zárult csoportmérkőzésén radikális vendégszurkolók homofób feliratokat emeltek a magasba. Szombaton, a kölni Svájc–Magyarország (3–1) meccs viszont békésen zajlott le.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik