Schäfer András: Nem játszottam jól; Lang Ádám: Nem leszek kezdő

PÓR KÁROLYPÓR KÁROLY
• Stuttgart
Vágólapra másolva!
2024.06.18. 19:40
Lang Ádám elárulta, nem lesz kezdő Németország ellen (Fotó: Szabó Miklós)
A németek elleni Eb-meccsre készülő magyar labdarúgó-válogatottból Schäfer András és Lang Ádám válaszolt az újságírók kérdéseire a keddi sajtótájékoztatón.

 

Úgy gondolom, a csapat mind védekezésben, mind támadásban együtt mozog, és a svájciak ellen túl nagyok voltak a távolságok az első félidőben – nyilatkozta Lang Ádám a szombati mérkőzésről. – Voltak megbeszélések, tudjuk, hogy ez még egyszer nem fordulhat elő. A felelősség mindenkié, ezt mindenki helyre tette magában, tudjuk, milyen fontos meccs előtt állunk most. A második félidei játékunkból abszolút lehet építkezni. Szeretnénk ki-ki meccset vívni holnap a németekkel.”

Schäfer András először a németek elleni, három évvel ezelőtti Eb-góljáról kapott kérdést.

Igen, az előző Európa-bajnokságon fejeltem egy gólt Németország ellen, egy világklasszis kapus ellen, ami nagyon különleges pillanat volt a pályafutásomban, remélem, holnap megismételhetem, persze azzal is elégedett lennék, ha bármelyik csapattársam betalálna” – nyilatkozta az Union Berlin középpályása, aki kérdésünkre elismerte, a Svájc elleni meccsen neki sem ment jól a játék.

Nem játszottam jól, ezt reálisan kell látnom. Passzívabb voltam, nem tudtam annyit hozzátenni a játékhoz, mint szerettem volna. A második félidőben a csapattal együtt én is tudtam fejlődni, de leginkább az elmúlt három-négy évre kell alapozzak, máskor is ki tudtunk már jönni nehéz helyzetből, ezekből kell táplálkozzunk. Azt kell előhívnunk, amiért nem szeretnek ellenünk játszani” – reagált Schäfer.

Ismerjük az ellenfelet, játszottam is már Stuttgartban. Mindenkinek van már tapasztalata a németek ellen, mostanában mindig összekerülünk velük, jól ismerjük őket, de nem egyénekben, hanem csapatban kell gondolkodni, ha a németekről beszélünk” – tette hozzá a középpályás.

 

Lang a korábbi sérüléséről, illetve állapotáról elmondta, most már teljesen rendben van, de holnap nem lesz tagja a kezdőcsapatnak.

Nem leszek kezdő. A német csapatot ismerjük, támadó felfogásban fognak játszani, nyilván tisztában vagyunk az ellenféllel, de saját magunkra kell koncentrálnunk” – mondta Lang, aki kérdésünkre az elmúlt három évre is kitért, mely során, 2021 szeptemberétől megszakítás nélkül mindig játszott a válogatottban, sorozatban 31 meccsen.

Nem figyelem a számokat, lépésről lépésre szeretnék haladni. Örülök, hogy bizalmat kapok, és minden egyes lehetőséget igyekszem meghálálni. Jó időszak van mögöttem, amiben sokat segített a csapat. A válogatottban mindig kivirulok, már akkor, amikor repülőre ülök. Jó a kapcsolat a társakkal, fontos, hogy egy ilyen közösség tagja lehetek.”

Schäfer arról is beszélt, mennyi kockázatot lehet vállalni a németek ellen.

Minimális rizikót vállalni kell, és a mérkőzés alakulása függvényében ez nőhet. Miinél szorosabbá tudjuk tenni a meccset, annál nagyobb esélyünk lehet a végén a győzelemre. Ha érezzük, tudjuk birtokolni a labdát, hogy el tudunk menni egy-két kontrával, és ha ez így lesz, akkor az idő múlásával egyre több rizikót vállalhatunk.”

EB 2024
A-CSOPORT 
JÚNIUS 14., PÉNTEK
München: Németország–Skócia 5–1
JÚNIUS 15., SZOMBAT
Köln: Magyarország–Svájc 1–3
JÚNIUS 19., SZERDA
18.00, Stuttgart: Németország–MAGYARORSZÁG
21.00, Köln: Skócia–Svájc
JÚNIUS 23., VASÁRNAP
21.00, Stuttgart: Skócia–MAGYARORSZÁG
21.00, Frankfurt: Svájc–Németország

MAGYARORSZÁG
Kapusok: 12 – Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), 1 – Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), 22 – Szappanos Péter (Paksi FC)
Védők: 3 – Balogh Botond (Parma – Olaszország), 21 – Botka Endre (Ferencvárosi TC), 24 – Dárdai Márton (Hertha BSC – Németország), 5 – Fiola Attila (Fehérvár FC), 2 – Lang Ádám (Omonia – Ciprus), 6 – Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), 4 – Szalai Attila (SC Freiburg – Németország)
Középpályások: 14 – Bolla Bendegúz (Servette – Svájc), 26 – Kata Mihály (MTK Budapest), 11 – Kerkez Milos (AFC Bournemouth – Anglia), 15 – Kleinheisler László (Hajduk Split – Horvátország), 8 – Nagy Ádám (Spezia – Olaszország), 18 – Nagy Zsolt (Puskás Akadémia FC), 7 – Loic Nego (Le Havre – Franciaország), 13 – Schäfer András (Union Berlin – Németország), 17 – Callum Styles (Sunderland – Anglia)
Támadók: 9 – Ádám Martin (Ulszan HD – Dél-Korea), 23 – Csoboth Kevin (Újpest FC), 16 – Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), 25 – Horváth Krisztofer (Kecskeméti TE), 20 – Sallai Roland (SC Freiburg – Németország), 10 – Szoboszlai Dominik (Liverpool FC – Anglia), 19 – Varga Barnabás (Ferencvárosi TC)
Szövetségi kapitány: Marco Rossi (olasz-magyar)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik