„Rettentően izgultam, de ezt próbáltam titkolni”– a győztes gólt szerző Francisco Conceicao

Sári RolandSári Roland
Vágólapra másolva!
2024.06.19. 08:52
Francisco Conceicao a családjának ajánlotta a gólt (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, Portugália egygólos hátrányból fordítva győzte le Csehországot az Európa-bajnokság F-csoportjában. A mérkőzés után a győztes gólt szerző, Francisco Conceicao szerényen nyilatkozott.

„Láttam, hogy nagyon nehéz meccs ez, de reméltem, hogy győzelemmel tudjuk kezdeni a tornát – kezdte értékelését a portugál A Bola sportlapnak a volt portugál válogatott középpályás, a Porto jelenlegi edzője, Sérgio Conceicao fia. – Tudtam, amikor beállítottak, az a feladatom, hogy segítsem a csapatom és szerencsére ez sikerült is. Rettentően izgultam, de ezt próbáltam titkolni, hiszen az ilyen pillanatokban nyugodt fejjel kell játszani, akkor lehet nagyot alkotni.”

A 90. percben becserélt Conceicao hozzátette, győztes gólját családjának ajánlja. 

„Édesapám, édesanyám, a testvéreim, a barátnőm és még rengetegen mások támogatnak, ezt most értük is tettem. Rendkívüli boldogsággal tölt el, hogy képviselhetem az országomat és benne mindenkit.”

A cseh gól szerzője, Lukás Provod érthető módon kevésbé volt elégedett a meccs végeredményével. 

„Nem akartunk ennyire visszahúzódni a gól után, de a portugálok játékstílusa miatt nehéz volt nyomást helyezni az ellenfelünkre. Senki sem gondolta, hogy előnybe kerülhetünk, és örülök, hogy egy szép lövéssel segítettem ebben, ám sajnos nem volt elég ahhoz, hogy pontot szerezzünk.”

A Slavia Praha középpályása hozzátette, nehezen tudja leírni az érzéseit, hiszen nagyon közel voltak a pontszerzéshez. 

„Fel kell emelni a fejünket és bevallanunk, hogy most Portugália volt a jobb csapat. Ennek ellenére szerintem megérdemeltünk volna egy pontot a mai teljesítményünk után.”

EURÓPA-BAJNOKSÁG, NÉMETORSZÁG
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
F-CSOPORT
PORTUGÁLIA–CSEHORSZÁG 2–1 (0–0)
Lipcse, Red Bull Aréna, 38 421 néző. Vezette: Marco Guida (Filippo Meli, Giorgio Peretti) – olaszok
PORTUGÁLIA: Diogo Costa – Dalot (Inácio, 63.), Pepe, Rúben Dias – Cancelo (Semedo, 90.), B. Silva, B. Fernandes, Vitinha (Conceicao, 90.), Mendes (Neto, 90.) – C. Ronaldo, Leao (Jota, 63.). Szövetségi kapitány: Roberto Martínez
CSEHORSZÁG: Stanek – Holes (Chory, 90+3.), Hranác, Krejcí – Coufal, Sulc (Sefcík, 79.), Soucek, Provod (Barák, 79.), Doudera – Kuchta (Lingr, 60.), Schick (Chytil, 60.). Szövetségi kapitány: Ivan Hasek
Gólszerző: Hranác (69. – öngól), Conceicao (90+2.), ill. Provod (62.)
Sárga lap: Leao (39.), Conceicao (90+3.), ill. Schick (57.)

A MÉRKŐZÉS SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSA ITT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik