NS-terasz: szurkolj velünk!

   Munkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2024.06.15. 11:55
null
Elkezdődött! Igazán különleges helyszínen nyílt meg a Nemzeti Sport-terasz a Várkert Bazár Öntőház udvarán. Az Eb első meccse előtt lapunk főmunkatársa, Csisztu Zsuzsa beszélgetett a német–skót találkozó várható esélyeiről az NS szakértőjével, László Csabával, az FTC korábbi szakvezetőjével, aki mindkét országban volt vezetőedző.


A mérkőzés előtt nyitották meg az Országos Széchényi Könyvár dísztermében a kontinensbajnoksághoz kapcsolódó Minden idők focija című kiállítást, amelyen beszédet mondott Rózsa Dávid, az OSZK főigazgatója (középen), Szöllősi György, lapunk főszerkesztője (balra) és Papp Gábor, a Várkapitányság turisztikai és rendezvényigazgatója. 

 

A tárlat a budai Vár bel- és külső területén is nagyon sok érdekes látnivalót kínál, a szurkolói teraszhoz, a Glorietthez vezető rámpán például a magyar futball korai időszakát idéző plakátok és a Nemzeti Sport fotósainak futballképei is megtekinthetők az Eb ideje alatt.

„Nem pocakbarát”

Az Egészséges Nemzet Mindannyiunk Közös Ügye Alapítvány számos fizikai aktivitásra ösztönző eseményt szervez a meccsnapokon a Várkert Bazár Öntőház udvarán.
17.00–17.45: Felnőttedzés szakedzővel
18.00–19.45: Gyerekeknek: kézműves alkotótevékenység az egészséges életmód témakörében (színezők, egészségesétel-választó, egészségtelen, a szervezetben gyulladást okozó, „nem pocakbarát” ételek bemutatása), akadálypálya
18.00–19.45: Felnőtteknek: kék zónás szokások. Családi kötelék és közösséghez való tartozás.

 

Vásároljon az NS-standon!

A Várkert Bazárba kilátogatóknak lehetőségük van az NS standján megvásárolni a Nemzeti Sport legújabb termékét, a Fix tipp társasjátékot, kiadónk Eb-magazinját, a válogatott mezbe öltöztetett Tévé Macit, valamit a DRK-val közösen készített Puskás-ruhakollekció darabjait is.

Vendégünk

 

Lisztes Krisztián

Válogatottunk 15 órakor Svájc ellen kezdi meg szereplését az Európa-bajnokságon, az NS szakértője Lisztes Krisztián, az FTC legendája, 49-szeres válogatott lesz, akivel 14 órától lapunk munkatársa, Patai Gergely beszélget. Hajrá, magyarok!

 

 

 

 

 

Vincze István

 

A további program: 17 órától a spanyolok a horvátokkal, 20 órai kezdettel az olaszok az albánokkal játszanak. Mindkét mérkőzés szakértője Vincze István tatabányai ikon, 44-szeres válogatott futballista, a szlovák élvonalba most feljutó KFC Komárom szakmai igazgatója lesz – 17 órától szintén Patai Gergely kérdezi.

NS EB-klub

 

 

 

Az időutazó tudja: Anglia nyeri az Eb-t

Felbukkant a Tik-Tokon egy szurkoló, aki azt állítja magáról, hogy időutazó, és tudja, ki nyeri az idei Európa-bajnokságot. Állítása szerint Anglia a döntőben legyőzi Belgiumot, méghozzá drámai hajrában, tizenegyespárbajban. A „referenciája” szerint egyébként a 2023-as Bajnokok Ligája döntőjének eredményét is megjósolta. Meglátjuk, ezúttal igaza lesz-e, mindenesetre az angol válogatott az 1966-os világbajnokság óta nem nyert nagy világversenyt, és épp tizenegyespárbajban veszítette el a legutóbbi, olaszok elleni Eb-döntőt. Mindemellett a belgák döntőbe jutása is meglepő lenne, mivel még az aranygenerációnak nevezett garnitúra sem játszott soha az aranyért.
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik