„Nagyon szeretem a játékát” – a volt liverpooli Karl-Heinz Riedle Szoboszlairól

PÓR KÁROLYPÓR KÁROLY
• Weiler im Allgäu
Vágólapra másolva!
2024.06.17. 08:50
null
Karl-Heinz Riedle (Fotó: Szabó Miklós)
A Magyar Labdarúgó-szövetség vasárnap este, a válogatott németországi edzőpályájánál beszélgetést szervezett a csapat bázisának otthont adó Weiler im Allgäu híres szülöttjével, az 58 éves, 1990-ben a német válogatottal világbajnok és a Borussia Dortmunddal 1997-ben BL-győztes csatárral, a később Liverpoolban is futballozó Karl-Heinz Riedlével, aki a Nemzeti Sport és az MTI kérdéseire válaszolt.

 

Mi a véleménye a Svájc–Magyarország mérkőzésről?
– A svájciak nagyon jól kezdték a meccset, a magyar válogatott pedig csak a második félidőre tudott feljavulni válaszolta Karl-Heinz Riedle. – Nyilván nem ilyen rajtot képzelt el a magyar csapat, de ez is a futball része.

Mire lehet ezek után számítani a szerdai, német–magyar meccsen?
– Nyilván Németország az esélyes, főképp a skótok elleni öt-egyes győzelem után, a magyar válogatott pedig kényszerhelyzetben van, hiszen ahhoz, hogy életben tartsa a továbbjutási esélyeit, pontot kellene szereznie. Ugyanakkor ne felejtsük el, Magyarország a Nemzetek Ligájában már le tudta győzni a német válogatottat, persze az egy másik német csapat volt és a magyar együttes is változott azóta. Azonban az a mérkőzés is mutatja, hogy a labdarúgásban sosem tudhatod, mi fog történni.

Mit szólt hozzá, amikor megtudta, hogy éppen Weiler im Allgäuban lesz a magyar válogatott főhadiszállása?
– Itt születtem és azt mondhatom, ez egy nagyszerű környék, minden adott a remek felkészüléshez. Nagyon barátságosak az emberek. Pályafutásom elején játszottam is a falu csapatában és most is az akkori edzőm hívott ide, azóta is tartjuk a kapcsolatot.

Hogyan látja korábbi klubja, a Liverpool FC magyar válogatott játékosát, Szoboszlai Dominikot?
– Nagyon szeretem a játékát, nagy lehetőségek vannak még benne – válaszolta Riedle a Nemzeti Sport kérdésére. – Az ő teljesítménye nagyon fontos a magyar csapat számára.

– Az ön pályafutásában melyik sikert helyezi az első helyre, az 1990-ben a német válogatottal elért világbajnoki címet, vagy az 1997-ben megnyert Bajnokok Ligája-trófeát, amikor két gólt szerzett a Juventus elleni döntőben?
– Ha azt nézzük, melyik cím az értékesebb, akkor persze a világbajnoki címet helyezem az első helyre, viszont 1990-ben nem játszottam a döntőben – mondta Riedle az MTI-nek. – Ezért számomra, személyes szempontból a Bajnokok Ligája volt nagyobb élmény, a gólok miatt is.

AZ 1997-ES DORTMUND–JUVENTUS BL-DÖNTŐ, AZ ELEJÉN KÉT RIEDLE-GÓLLAL 
(A mérkőzés játékvezetője Puhl Sándor volt.)

EB 2024
AZ A-CSOPORT  PROGRAMJA
JÚNIUS 14., PÉNTEK
München: Németország–Skócia 5–1
JÚNIUS 15., SZOMBAT
Köln: Magyarország–Svájc 1–3
JÚNIUS 19., SZERDA
18.00, Stuttgart: Németország–MAGYARORSZÁG
21.00, Köln: Skócia–Svájc
JÚNIUS 23., VASÁRNAP
21.00, Stuttgart: Skócia–MAGYARORSZÁG
21.00, Frankfurt: Svájc–Németország

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik