Megvan, Stuttgart melyik részén lesz szerdán a magyar szurkolók gyülekezője

   Munkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2024.06.17. 14:54
A szombati menet indulása Kölnben (Fotó: Koncz Márton)
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) a kölni meccshez hasonlóan a helyi hatósággal együttműködve megteremtette a lehetőségét, hogy a magyar szurkolók szerdán Stuttgartban is együtt vonulhassanak a németek elleni Európa-bajnoki csoportmérkőzés helyszínére.

„A gyülekező hely a Mittlerer Schlossgartennél lesz déltől, a drukkerek ezúttal hosszabb vonulásra számíthatnak, mint szombaton – mondta az MTI-nek Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője. – A vonuláson mindenki saját felelőssége és döntése alapján vesz részt.”

A Középső Kastélykert (Mittlerer Schlossgarten) közvetlenül a stuttgarti főpályaudvar mellett található.

Az MLSZ szóvivője felhívta a Németországba utazó drukkerek figyelmét, hogy a kontinensviadal ideje alatt visszaállították a határellenőrzést, ezért mindenki úgy induljon útnak, hogy rendelkezik érvényes okmányokkal, mert a német határnál számítani lehet azok ellenőrzésére.

„Érvényes jeggyel rendelkező szurkolók a meccs napján és másnap 18 óráig ingyenesen használhatják a tömegközlekedést. Életkortól függetlenül csak érvényes jeggyel lehet belépni a stuttgarti stadionba. A létesítmény környékén és belépéskor szigorú ellenőrzés várható, szúró- és vágó-, valamint pirotechnikai eszközök birtoklása rendőri eljárást von maga után” – adott tájékoztatást Sipos Jenő, aki azt tanácsolta a szurkolóknak, hogy töltsék le az EURO2024 applikációt, továbbá kövessék az MLSZ honlapját és közösségi csatornáit.

A szóvivő kifejtette, továbbra is javasolják mindenkinek, hogy regisztráljon konzuli védelemre, hogy a helyszínen tartózkodó konzulok bárkinek segítséget nyújthassanak bármilyen probléma esetén.

A svájciaktól szombaton elszenvedett 3–1-es vereséget követően a magyarok szerdán a házigazdákkal, a pénteki nyitányon Skóciát 5–1-re legyőző németekkel csapnak össze Stuttgartban.

(MTI)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik