Mbappé orrát törte az osztrákok ellen, akár műtét is lehet a vége

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.06.18. 00:11
Mbappé a földön ülve, az osztrákok érdeklődnek (Fotó: AFP)
Sok mindenről nem feltétlenül marad emlékezetes az Ausztria–Franciaország (0–1) találkozó, arról viszont mindenképpen az maradhat, hogy Kylian Mbappé a mérkőzés hajrájában csúnya sérülést, szokatlan sárga lapot gyűjtött össze. Szinte biztos, hogy az orrát törte a csatár, és elképzelhető az is, hogy műteni kell. Még kérdés, hogy játszhat-e Hollandia ellen.

 

A franciák támadója a 86. percben került a földre a tizenhatoson belül, miután belefejelt Kevin Danso vállába – s vérző orrát fogva terült el a földön. A játék megállítása után a támadót ápolták, majd a kezelés a pályán kívül is folytatódott, aztán Mbappé vérző orral jött vissza a pályára és néhány másodperc után leült. Ezért aztán sárga lapot kapott, majd lecserélték. A sárga lapos esetről a videót itt nézhetik meg.

A meccs után Didier Deschamps, a franciák szövetségi kapitánya annyit árult el, Mbappé orra valószínűleg eltört. 

Egy órával később aztán a L'Équipe repítette a hírt világgá: „Lapunk információi szerint Mbappét a mérkőzés után mentővel kórházba szállították, ahol aztán eldöntik, meg kell-e műteni ”. 

Az AFP hírügynökség ugyanakkor azt írja a játékoshoz közeli forrásokra hivatkozva, hogy a sérülése ellenére és az esetleges műtéttől függetlenül már a pénteki, Hollandia elleni csoportmeccsen is ott lehet a pályán a csatár, mégpedig maszkot viselve. 

Mindenesetre bármi is lesz Mbappéval, minden bizonnyal hamarosan megszólal a szövetség is az esettel kapcsolatban.

EURÓPA-BAJNOKSÁG, NÉMETORSZÁG
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
D-CSOPORT
AUSZTRIA–FRANCIAORSZÁG 0–1 (0–1)
Gólszerző: Wöber (38. – öngól)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik