Leonidas Stergiou az NS-nek: Jól ismerem a Bundesliga magyar légiósait

BORSOS LÁSZLÓBORSOS LÁSZLÓ
• (Stuttgart)
Vágólapra másolva!
2024.06.10. 21:09
A Stuttgart belső védője, Leonidas Stergiou a hétfői sajtótájékoztatón (Fotó: AFP)
Nyilvános edzést tartott hétfőn a mieinkkel egy Eb-csoportban szereplő svájci válogatott, amelynek bevallott célja a kieséses szakaszba jutás.

A legfinomabb csokoládék, Európa legmagasabb hegyei, a legpontosabb órák – nos, másban is élen jár Svájc, amelynek válogatottja a legjobb Európa-bajnoki bázist választotta. Legalábbis Frank Nopper, Stuttgart polgármestere szerint, aki első németországi edzése előtt köszöntette a magyar együttes csoportellenfelét. A nyilvános tréningen megtelt a város ikonikus tv-tornya mellett található Stadion auf der Waldau nézők számára megnyitott egyetlen lelátója, 3800 érdeklődő láthatta a tréninget, amelynek egy hiányzója volt: az Ausztria elleni szombati 1–1-es felkészülési mérkőzésen sérülést szenvedő Steven Zuber MRI-vizsgálaton vett részt, aminek még nincs eredménye. Az első feladatokat a felépülőfélben lévő Breel Embolo a csapattal végezte, a 27 éves középcsatár a pályán töltött ideje nagy részét külön, az erőnléte fejlesztésével töltötte, és Denis Zakariát, valamint Fabian Schärt is kímélte a stáb.

A többek között passzgyakorlatokkal, labdatartással és támadásbefejezéssel tarkított hetvenperces tréning után a Stuttgart belső védője, Leonidas Stergiou állt az újságírók rendelkezésére. A Nemzeti Sport arról kérdezte, hogyan készül a magyarok elleni meccsre.

„Az összes magyar játékost jól ismerem, aki a Bundesligában futballozik. Meccsről meccsre készülünk az ellenfelekből, úgyhogy azon vagyunk, hogy elemezzük a csapatot és felkészüljünk belőle – mondta a 22 éves bekk, majd újságírói kérdésre az erőviszonyokra is kitért. – Nem tartom olyan fontosnak. Komolyan veszünk minden ellenfelet, mert ez Európa-bajnokság, mindannyian tudjuk, bármi megtörténhet. Nem foglalkozom azzal sem, mit írnak az újságok, mennyi esélyünk van a továbbjutásra, szerintem ezt mi jobban meg tudjuk becsülni. Az Eb miatt egy ideje eufória van Svájcban, szeretnénk továbbjutni a kieséses szakaszba és ezért mindent megteszünk.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik