Íme, a csapatok továbbjutási esélyei a csoportkör utolsó fordulója előtt

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.06.23. 09:20

 

Máris az utolsó fordulójához érkezett a németországi labdarúgó Európa-bajnokság csoportköre, s az A jelű négyesben a magyar válogatott is a továbbjutásért lép pályára Skócia ellen. A labdarúgás adataival foglalkozó Football Meets Data most kiszámolta, hogy a válogatottaknak mekkora esélyük van a csoportból való továbbjutásra, a negyed- és elődöntőre, a fináléra és a végső sikerre.

A számítások alapján a magyar válogatott a legesélytelenebb az A-csoportból való továbbjutásra 32 százalékkal, igaz, Skóciának csak öt százalékkal több az esélye, míg a már matematikailag is biztos nyolcaddöntős németek mellett minden bizonnyal (99 százalék) Svájc is továbbmegy.

A számítások szerint az Európa-bajnoki címre jelenleg Franciaország a legesélyesebb (17 százalék), megelőzve Spanyolországot (16 százalék), Portugáliát (11 százalék) és Németországot (10 százalék), a tornára favoritként érkező Anglia pedig már csak ötödik kilenc százalékkal. Értelemszerűen a biztosan csoportnegyedik Lengyelországot nem vették számításba, ám jelenleg a végső győzelemre a legkevesebb esélye a tornaújonc Grúziának van (0.03 százalék), de Willy Sagnolékat nem sokkal előzi meg Albánia (0.04 százalék).

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik