Így látja az Opta a magyarok Eb-győzelmi esélyeit

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.06.23. 16:49
Az Opta szerint közel tíz százalék esély van arra, hogy a magyar válogatott Eb-negyeddöntőig jusson (Fotó: Szabó Miklós)
A magyar válogatott vasárnap este Skócia ellen lép pályára az Európa-bajnokság csoportkörének harmadik fordulójában. Az Opta szuperszámítógépe az utolsó csoportkör előtt megmutatja az összes válogatott győzelmi esélyeit.

Ahogy korábban megírtuk, az Opta szerint nem sokkal, de a skót válogatott az esélyesebb az esti mérkőzésen. A szuperszámítógép szimulációja azonban kiélezett küzdelmet mutat, mert a skótok az esetek 38 százalékában nyertek, míg a mieink 37.1 százalékban – 24.9 százalék az esély a döntetlenre.

Az Opta megmutatja, hogy az egyes országoknak mekkora esélyei vannak a torna megnyerésére a jelen állás szerint. Értelemszerűen a lengyelek és a grúzok állnak a lista végén, hiszen ők biztosan nem jutnak tovább. Őket követi Albánia (0.06 %), majd holtversenyben Szlovénia és Magyarország (0.19 %). Az Opta szerint 37.2 % az esély arra, hogy a mieink a csoport harmadik helyén végeznek és 62.28% arra, hogy a csoport utolsó helyén. Rossiék továbbjutására 32.86 százalékot jósol, a legjobb nyolcra 9.18 százalékot, az elődöntőre pedig 2.77 százalékot, végül a döntőre 0.68 százalékot.

Az Eb végső győzelmére a franciákat tartja a legesélyesebbnek az Opta (18.68%). Didier Deschamps csapata mögött 17.92 százalékkal a házigazda Németország és 16.68 százalékkal Anglia következik.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik