Ezekben a statisztikákban nyújtottak kiemelkedőt a magyar válogatott játékosai

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.06.27. 14:22
Szoboszlai Dominik mindent kiadott magából (Fotó: Szabó Miklós)
Szerdán este lezárult a labdarúgó Európa-bajnokság csoportköre, amelyből a magyar válogatott nem jutott tovább. Az egyenes kieséses szakasz előtt az UEFA közzétett néhány statisztikát, mi most a magyar érdekeltségűeket néztük meg.

Rajtunk és az ukránokon kívül nem volt csapat, amely győzelemmel esett volna ki a csoportkörben.

A magyar válogatottnak 51 szerelési kísérlete volt, amely az osztrákokéval holtversenyben a második legtöbb. Ezek közül 15 volt sikeres és 36 sikertelen. Az élen a grúzok vannak 55 kísérlettel. Az osztrákoknak egyébként az 51-ből csak 13 volt sikeres.

Fotó: uefa.com

Összesen 46 szabadrúgást végezhettünk el, amely a harmadik legtöbb volt a csoportkörben. Ebben a mutatóban előttünk Franciaország (48) és Skócia (53) zárt.

Fotó: uefa.com

76 tisztázásunk volt, amely a negyedik legtöbb. Ebben Románia (77), Szlovénia (98) és Grúzia (100) előz meg minket.

Fotó: uefa.com

A játékosokra rátérve a sérüléssel bajlódó Szoboszlai Dominiknál mérték a 21. legnagyobb sebességet (34.5 km/h). A mindhárom meccset végigjátszó Schäfer András futotta az 5. legtöbbet (35.9 km).

Fotó: uefa.com

A két meccsen pályára lépő Kleinheisler László mind a 16 passza játékostárshoz ment, és ezzel holtversenyben az első helyen áll. Összesen 17 játékosnak nem volt eladott labdája, a háromból három pontos passzt adó Gazdag Dániel is köztük van.

Fotó: uefa.com

A magyar válogatott védője, Willi Orbán és az angol Marc Guéhi szerezte a legtöbb labdát (26). 

Fotó: uefa.com

Sallai Rolanddal szemben kilencszer szabálytalankodtak, a legtöbbször Hvicsa Kvaracheliát állították meg szabálytalanul (10), de Kerkez Milost is hétszer faultolták.
 

Fotó: uefa.com

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik