Ez egy történelmi pillanat – a falu polgármestere a magyar válogatott érkezéséről

PÓR KÁROLYPÓR KÁROLY
• (Weiler im Allgäu)
Vágólapra másolva!
2024.06.10. 21:02
Koncz MártonÍgy érkezett meg a válogatott a főhadiszállására (Fotó: Koncz Márton)
A 4000 lakosú Weiler im Allgäu életében nagy pillanat a magyar labdarúgó-válogatott érkezése – erről beszélt a Nemzeti Sportnak a falu polgármestere, Tobias Painter, amikor csapatunk hétfőn megérkezett az Európa-bajnokság alatti főhadiszállására.

 

Tobias Painter (Fotó: Szabó Miklós)

Nagy boldogság volt számomra, amikor megtudtam, hogy a magyar válogatott a mi településünket, Weiler im Allgäut választotta főhadiszállásként az Európa-bajnokságra. A magyar válogatott érkezése történelmi pillanat a helység életében. Nagy büszkeség számunkra, hogy hozzájárulhatunk a csapat felkészüléséhez. Úgy gondolom, hogy nálunk minden adva van a zavartalan felkészüléshez. A faluban található szálloda tökéletes hely a csapatnak a pihenésre, kikapcsolódásra, a kiváló minőségű futballpályánk pedig biztosítja a megfelelő terepet az edzésekhez” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak a magyar válogatott érkezését illetően Weiler im Allgäu polgármestere.

Tobias Painter arról is beszélt, nagyon sok magyar él a településen, akinek külön öröm, hogy a magyar csapatot láthatja vendégül.

Sok magyar él és dolgozik a faluban, a hotelben is, ahol a válogatott megszáll. Az ő életükben ez különösen nagy pillanat, hogy a magyar csapat közelében lehetnek, segíthetik a felkészülését. Bízunk benne, hogy hozzá tudunk járulni a csapat továbbjutásához, szerintem a német és a magyar válogatott végez majd a csoport első két helyén.”

 

UEFA EURO 2024, NÉMETORSZÁG
A CSOPORTKÖR MENETRENDJE
A-CSOPORT 
JÚNIUS 14., PÉNTEK
21.00, München: Németország–Skócia
JÚNIUS 15., SZOMBAT
15.00, Köln: MAGYARORSZÁG–Svájc
JÚNIUS 19., SZERDA
18.00, Stuttgart: Németország–MAGYARORSZÁG
21.00, Köln: Skócia–Svájc
JÚNIUS 23., VASÁRNAP
21.00, Stuttgart: Skócia–MAGYARORSZÁG
21.00, Frankfurt: Svájc–Németország

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik