A Románia elleni zakó komoly lecke volt a számunkra – Saparenko a szlovákok legyőzése után

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.06.21. 22:11
Mikola Saparenko (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, Ukrajna 2–1-re legyőzte Szlovákiát a labdarúgó Európa-bajnokság E-csoportjának 2. fordulójában. Lássuk, hogyan értékelték a látottakat a meccs főszereplői!

 

„Egészen egyszerűen hinnünk kell egymásban, valamint abban, hogy bárkit legyőzhetünk. A Románia elleni zakó komoly lecke volt a számunkra, de szerintem képesek voltunk felállni a padlóról és remek teljesítményt nyújtottunk Mindenki láthatta a mentális erőnket. Követtük a mester utasításait, és én nagyon büszke vagyok ennek az eredményére. Számomra a legfontosabb az, hogy nyert a csapat és még mindig versenyben vagyunk az Eb-n” – mondta a meccs után az egyenlítő gólt jegyző Mikola Saparenko, akit a meccs legjobbjának is megválasztottak.

„Büszke vagyok a játékosaimra, nagyon jól reagáltunk a kapott gólra. A szünetben megváltoztattuk a letámadó játékosok helyezkedését, de a cserejátékosok is sokat segítettek nekünk. Megmutattuk a küzdőszellemünket, megpróbáltuk megváltoztatni az eredményt és megérdemelt győzelmet arattunk. Románia ellen nagyon rosszul játszottunk, de ma a játékosok teljesen más hozzáállással léptek pályára és megérdemelten nyerték meg a mérkőzést. (...) Nem kiabáltam a szünetben. Reagálnunk kellett a második félidőben, mert nem támadtunk le elég magasan. Megértettük, hogy ebben rejlik az esélyünk, így csak annyit mondtam, hogy »ne foglalkozzatok az eredménnyel, csak támadjátok le őket«” – így Szerhij Rebrov, az ukrán válogatott szövetségi kapitánya.


„Jól kezdtük a meccset, de az idő előrehaladtával fokozatosan visszaszorultunk. Egyre több területet engedtünk az ukrán kontráknak, s összességében nagy kár, hogy így alakult.  Ezzel együtt minden esélyünk megvan a továbbjutásra az utolsó mérkőzés előtt” – összegzett a szlovákok gólját szerző Ivan Schranz.

„Nehéz meccsen vagyunk túl, egyes pillanatokkal elégedett vagyok, másokkal már kevésbé. Ezzel együtt nem hibáztathatom őket, az első félidőben jobbak voltunk. (...) Az első játékrészben rengeteg energiát elégettünk, s ez idő alatt sok helyzetet kidolgoztunk. Az ukránok összességében 30 percig voltak képesek zavart okozni a sorainkban, de mi számítottunk erre. Az ukrán csapat minden tiszteletet megérdemel. A közelmúltig elképzelhetetlen volt, hogy felvehetjük a versenyt ezekkel a bivalyerős gárdákkal. Eldönthettük volna a továbbjutás kérdését, de egy győzelmi kényszerben levő csapattal találtuk szembe magunkat. Mi vagyunk az Európa-bajnokság Hamupipőkéi, már az is nagy szó, hogy meccsben vagyunk a továbbjutásért” – így Francesco Calzona, északi szomszédunk szövetségi kapitánya.

EURÓPA-BAJNOKSÁG, NÉMETORSZÁG 
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
E-CSOPORT
SZLOVÁKIA–UKRAJNA 1–2 (1–0)
Düsseldorf, Merkur Spiel Aréna, 43 910 néző. Vezette: Michael Oliver (Stuart Burt, Dan Cook) – angolok
SZLOVÁKIA: Dúbravka – Pekarík, Vavro, Skriniar, Hancko (Obert, 67.) – Kucka, Lobotka, Duda (Bénes L., 60.) – Schranz (Sauer, 86.), Bozeník (Strelec, 60.), Haraslín (Suslov, 67.). Szövetségi kapitány: Francesco Calzona
UKRAJNA: Trubin – Timcsuk, Zabarnij, Matvijenko, Zincsenko – Saparenko (Taloverov, 90+2.), Szudakov, Brazsko (Szidorcsuk, 85.) – Jarmolenko (Zubkov, 67.), Mudrik (Malinovszkij, 85.) – Dovbik (Jaremcsuk, 67.). Szövetségi kapitány: Szerhij Rebrov
Gólszerző: Schranz (17.), ill. Saparenko (54.), Jaremcsuk (80.)
Sárga lap: Jaremcsuk (84.)

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA

M

GY

D

V

L–K

GK

P

1. Románia

1

1

3–0

+3 

3   

2. Szlovákia

2

1

1

2–2

3   

3. Ukrajna

2

1

1

2–4

–2 

3   

4. Belgium

1

1

0–1

–1 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik