A nyolcaddöntőben elérkezhet Niclas Füllkrug ideje

SALIGA NORBERTSALIGA NORBERT
Vágólapra másolva!
2024.06.28. 06:51
Niclas Füllkrug hatékony a német válogatottban, meglehet, Dánia ellen kezdőként kap szerepet (Fotó: AFP)
Németország első két csoportmérkőzésén lehengerlő támadójátékkal rukkolt ki, a Svájc elleni találkozón azonban pocsék volt a helyzetkihasználása – vajon Dánia ellen Julian Nagelsmann továbbra is bizalmat szavaz Kai Havertznak, vagy a kezdőbe nevezi Niclas Füllkrugot?

Hiányzott az átütőerő a német válogatottból a Svájc elleni 1–1-es döntetlen alkalmával az A-csoport utolsó mérkőzésén. Amíg a svájciak az első lövésükkel megszerezték a vezetést, a Nationalelf a rendes játékidő hosszabbításáig 17-szer lőtt kapura, ebből tíz célt tévesztett, ötöt blokkoltak a védők – Yann Sommernak alig volt feladata.

A házigazda németek kezdő középcsatára ismét Kai Havertz volt, aki újra és újra tüzelt, de mindhiába, hat próbálkozása közül egy volt igazán veszélyes: amikor a 85. percben vállal a lécet találta el. Dadogó német támadójáték ide vagy oda, Niclas Füllkrugot csak a 76. percben cserélte be Julian Nagelsmann szövetségi kapitány, és a Dortmund csatára ismét góllal hálálta meg a bizalmat, a 92. percben szép fejessel egyenlített. Akárcsak a Skócia elleni nyitó mérkőzésen, ötször ért labdába és csak egyszer vette célba a kaput, de mindkét fellépésén egy-egy gólt szerzett. Árulkodó statisztika: amíg Havertz csak egyszer talált be a csoportkörben 1.75-ös várhatógól-mutatóval, Füllkrug két gólt szerzett 0.54-es értékkel.

A Kicker német szaklap elemzése szerint a Dánia elleni szombati nyolcaddöntőben ismét Havertznak kell kezdenie, mert az északi együttes belső védői magasak − Jannik Vestergaard 199, Joachim Andersen 192, Andreas Christensen 187 centiméterre nőtt −, őket elsősorban kombinatív játékkal lehet zavarba hozni, erre márpedig Havertz alkalmasabb a brusztolós Füllkrugnál. Az olvasók mindenesetre máshogy vélekednek: a megkérdezettek 65 százaléka a Dortmund csatárát küldené csatába Dánia ellen kezdőként.

Vajon hogy dönt Julian Nagelsmann?

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik