„A magyaroknak nincsenek kiemelkedő játékosaik” – írják Svájcban

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2024.06.15. 09:20
Fotó: Dömötör Csaba
A Svájci Rádió és Televízió (RTS) hírportálján olvasható felvezető cikk szerzője nem félti hazája válogatottját a mieink elleni Eb-csoportmeccstől.

„A selejtezőben Magyarország veretlen lett egy olyan csoportban, amelyben Szerbia, Montenegró, Litvánia és Bulgária is szerepelt. Ez némi tiszteletet parancsol. De nem rémisztő a csapatuk. A svájciakhoz hasonlóan 3-4-2-1-es felállásban szerveződnek, nincsenek kiemelkedő egyéni képességgel rendelkező játékosaik, és a játékmesterük, a liverpooli Szoboszlai Dominik megsérült a legutóbbi felkészülési mérkőzésen" – olvasható az RTS internetes portálján, igaz, azt nem teszik hozzá, hogy a magyar válogatott csapatkapitánya bevethető lesz a mai mérkőzésen.

„Svájcnak velük szemben van három bajnoka: egy olasz, Yann Sommer, egy angol, Manuel Akanji, és egy német aranyérmes, Granit Xhaka. Ha ugyanabban a stílusban játszanak, mint klubjaikban, akkor a három ember rendkívül jó alapot ad a svájci csapatnak" – írják a felvezető cikkben, amely az alpesi együttes egyetlen gondjának azt tartja, hogy pontosan hogyan áll majd össze a támadósora.

Az, hogy a svájci válogatott kétségtelenül erős kerete mire viszi a mieink ellen, az kiderül 15 órától.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik