Videó: amikor az olaszok csatára befeszítette magát az Eb-k nagykönyvébe

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2021.05.21. 07:44
null
Balotelli emlékezetes gólöröme új nézőpontból (Fotó: AFP)
A nyári Európa-bajnokságot felvezető, múltidéző Amikor-sorozatunkban ezúttal Mario Balotelli 2012-es show-műsorát elevenítjük fel.

Fura figurája az olasz és a nemzetközi futballnak Mario Balotelli, aki mögött egy nagyon fájdalmas, de egyáltalán nem egyedi gyerekkor áll. A ghánai bevándorlók gyermeke végül egy nagyon jó olasz családhoz került, amely támogatta a futballkarrierjét, míg a kis Barwuah hálából felvette a család nevét, és az olasz válogatottat választotta. Hosszú utat tett meg az Internazionale, a Liverpool, a Milan és a Manchester City rivaldájától Bresciáig, illetve jelenlegi csapatáig, a Monzáig, de egy időben a squadra azzurrában is alapember volt, a 2012-es Eb-n egyenesen húzóember.

A csoportkörben betalált az íreknek, majd az elődöntőben duplázott a németek ellen. Már az írek elleni találata után is Leonardo Bonuccinak kellett betapasztania a támadó száját, hogy ne legyen baja a gólöröméből, majd a csatár a németek elleni elődöntőben az első gólt követően csak megrángatta a saját mezét, a második után már letépte azt magáról, és befeszítette kottás felsőtestét, ezzel elindítva az esztendő legnagyobb mémhullámát.

„Nem ünneplem a góljaimat, mivel az a munkám, hogy gólt szerezzek. A postás sem ünnepel, amikor kézbesít egy levelet, mert neki meg az a dolga” – nyilatkozta a vele született szerénységével még az írek elleni mérkőzés után. Mi lett volna, ha még mindent ki is ad magából?!

Az olaszok az elődöntőben Balotelli vezérletével 2–1-re legyőzték a németeket, a döntőben viszont már nem bírtak a spanyolokkal, sima, 4–0-s vereséget szenvedtek.

Fotó: AFP
Fotó: AFP
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik