Eb 2020: Wenger szerint Anglia lehet a franciák legnagyobb kihívója

SZ. R.SZ. R.
Vágólapra másolva!
2021.06.07. 16:51
null
Több kiváló játékosa is van Angliának Arsene Wenger szerint (Fotó: AFP)
Arsene Wenger a Sky Sportsnak azt mondta, szerinte Anglia is felveheti a versenyt Franciaországgal a nyári Európa-bajnokságon.

 

„A franciák nem egyszerűen esélyesek, hanem a legesélyesebbek az Eb-győzelemre. Ehhez viszont nem elég, hogy megnyerték a világbajnokságot, hanem a kispadon is ülnie kell tizenegy olyan játékosnak, aki más válogatottban alapember lenne. Emiatt nem szabad elfelejtenünk, hogy ők a világbajnokok, és ez a csapat még nincs teljesen a csúcson” – nyilatkozta a Sky Sportsnak az Arsenal korábbi trénere. Hozzátette, ez a csapat még mindig fejlődik, hiszen mindenki fiatal még, három-négy embert kivéve.

A francia válogatott legutóbb – az 1998-as világbajnoki címe után – 2000-ben nyert Európa-bajnokságot. Az idei Eb-n Magyarországgal, Portugáliával és Németországgal került egy csoportba, a tornát utóbbi ellen kezdi meg június 15-én, Münchenben.

Wenger szerint Franciaország egyik legnagyobb kihívója Anglia lehet. „Az angol csapat nagyszerű játékosokból áll, igaz, néhányan még fiatalok. Ennek ellenére ebben az idényben Mason Mount és Phil Foden is nagyszerűen teljesített, de ott van Jack Grealish, Declan Rice és természetesen Harry Kane is. Szerintem felvehetik a versenyt a franciákkal.”

Az angolok az utolsó felkészülési mérkőzésükön 1–0-ra legyőzték Romániát, az Európa-bajnokságot pedig június 13-án Horvátország ellen kezdik meg a Wembleyben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik