Eb 2020: Paulo Sousa marad a helyén – Boniek

Vágólapra másolva!
2021.06.26. 10:29
null
Marad a kapitány (Fotó: AFP)
Lengyelország győzelem nélkül négy szerzett és hat kapott góllal csoportja utolsó helyén végezve búcsúzott az Európa-bajnokságtól, s ahogy az ilyenkor lenni szokott, a helyi sajtóban máris beindult a találgatás, hogy ki kerülhet Paulo Sousa szövetségi kapitány helyére.

Finoman fogalmazva sem úgy alakult az Európa-bajnokság Lengyelország számára, hogy arra számított Paulo Sousa, hiszen az európai aranycipős Robert Lewandowskival a csapatában joggal várta el a közönség a gárdától, hogy legalább a csoportjából továbbjusson.

Ehhez képest a lengyel válogatott négy szerzett, hat kapott góllal, győzelem nélkül egy ponttal, csoportja negyedik helyén végzett és nem jutott tovább. A Lengyel Labdarúgó-szövetség elnöke, Zbigniew Boniek sietett leszögezni, hogy az idén januárban a válogatott élére kinevezett szövetségi kapitány, a korábban Magyarországon a Videoton vezetőedzőjeként dolgozó Paulo Sousa marad a helyén.

„Sousa nagyon jó edző, aki felépített egy egészen másképpen játszó csapatot, mint amit megszoktunk. Több záradék is van a szerződésében, de olyan nincs, amely azt mondaná ki, hogy ha nem jutunk tovább a csoportból, akkor automatikusan felbomlik a szerződése. Szóval, Sousa marad a kapitány” – szögezte le a szövetség elnöke.

A lengyel sportsajtó ettől függetlenül már előállt egy listával, hogy kik lehetnek azok, akik a portugál tréner helyét betölthetik, ha mégsem marad a posztján.

A lengyel Sport.pl listáján a legesélyesebb a kapitányi poszt betöltésére a kupagyőztes Raków Czestochowa trénere, Marek Papszun, és a korábban a lengyel U21-es válogatottat irányító Czesław Michniewicz, valamint a Pogon Szczecin vezetőedzője, Kosta Runjaic lehet.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik