Eb 2016: Hogy eladhatom magam az Eb-n? – Nagy Ádámnak más a fontos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.12. 18:10
null
Nagy Ádámnak (középen) a csapat az első (Fotó: Hegedüs Gábor)
A magyar labdarúgó-válogatott vasárnap délután sajtótájékoztatót tartott, az újságírók kérdésére Bernd Storck, a játékosok közül pedig Király Gábor és Nagy Ádám válaszolt.

 

Király Gábor három alkalommal játszott Ausztriával (a magyar válogatott keddi ellenfelével), mind a háromszor győztesen hagyta el a pályát, az egyik alkalommal pedig tizenegyest is védett szomszédaink ellen.

„Nem érdemes azon sokat gondolkodni, mi volt, inkább a célokkal foglalkozom – mondta Király Gábor. – Új csapat, új összetétel, új játékosok mindkét oldalon, a múltbeli statisztikám az osztrákok ellen bár jól mutat, csak előre nézek.”

„Hogy gyakorolom-e a tizenegyesek kivédését? Mindenre fel kell készülni! Azzal, az osztrákok elleni bravúrral robbantam be, bizonyos szempontból az indította el a karrieremet, de rengeteg gyakorlás szükséges ahhoz, hogy messzire jusson el az ember. Aki pedig Európa-bajnokságon szerepel, olyan játékos, aki nagyon jól tudja, hova és hogyan kell rúgni a labdát.”

Nagy Ádámot arról faggatták az újságírók, hogy mennyire jó terep az Európa-bajnokság arra, hogy eladja magát, valamint azt is megkérdezték tőle, milyen érzés, hogy néhány csapattársa jóval idősebb nála.

„Nem az a fontos, hogy eladjam magam a tornán, a csapat a lényeg – szögezte le Nagy Ádám. – Ugyanakkor, ha jól játszom, természetesen lehetnek külföldi ajánlataim. Az osztrákok közül több játékosra is felnézek, tisztelem őket, de nem tudok olyan labdarúgót kiemelni, aki a példaképem lenne.”

„Szoktunk viccelődni a korommal, hiszen vannak játékosok, akiknek húsz éve van jegygyűrű az ujjukon, én pedig húszéves vagyok…”

Bernd Storck szerint sikerült frissíteni a csapaton, a játékosok fizikai felkészültségével nem lesz probléma.

„Valóban fáradtak voltunk, ezt elmondtam a németek elleni felkészülési mérkőzés után is – így Bernd Storck. – Azóta valamelyest csökkentettük a terhelést, hogy a legjobb állapotban legyünk az Európa-bajnokság első meccsén. Az ausztriai edzőtáborban kiderült, jó erőben vagyunk már, a tesztjeink, a méréseink azt mutatták, jó formában vannak játékosaink, bírják majd a torna terhelését.”

„Természetesen valamennyi csapat érdekel az Európa-bajnokságon, de nem másokra figyelünk, nem ahhoz akarunk igazodni, amit a tévében látunk, sokkal inkább a saját felfogásunk szerint igyekszünk játszani. Természetesen érdekel a németek ukránok elleni mérkőzése, és hogy milyen eredményt érnek el a honfitársaim.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik