Eb 2016: „Úristen, mi lesz itt!” Angol–walesi háború Lensban?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.12. 12:01
null
A walesi szurkolók öröme a szlovákok legyőzését követően (Fotó: Action Images)
Látva a szombati, Marseille-ben történt összecsapásokat az angol és az orosz drukkerek között, félve gondol bele az ember, mi várható majd jövő héten, amikor az egyaránt több tízezres táborral rendelkező két szomszéd, Wales és Anglia találkozik egymással a 32 ezer lakosú Lensban. Walesi drukkereket kérdeztünk.

„Úristen, mi lesz itt!” – sóhajtott egy középkorú walesi drukker, az egyik bordeaux-i hotelben a reggeli kávé szürcsölgetésénél, miközben a tévében a szombati, marseille-i, szurkolói összecsapásokat mutatták az angolok és az oroszok között.

„Mi azért jöttünk az Európa-bajnokságra, hogy jól érezzük magunkat, jó söröket igyunk, hangosan énekeljünk, és közösen ünnepeljük a csapatunkat. Az angolok azonban nem ilyenek. Közülük nagyon sokan a balhét keresik. Ne legyen igazam, de tartok tőle, hogy Lens-ban még véresebb jelenetek szemtanúi lehetünk” – osztotta meg félelmét a szurkoló.

„Azért lesz különösen veszélyes az a meccs, mert az angolok és mi, walesiek hagyományosan nem szíveljük egymást, aminek ugyebár történelmi, politikai okai is vannak. Mi a skótokkal együtt mindig is szembehelyezkedtünk az angolokkal. Walesi szurkolóból sokkal több van Franciaországban, mint oroszból, ráadásul Lens nagyon kis város, szinte elkerülhetetlen lesz, hogy ne találkozzon úton-útfélen a két tábor. Ezért lesz igazán veszélyes ez a meccs, talán még veszélyesebb, mint marseille-i” – tette hozzá a társa.

Egy másik, negyvenes éveiben járó szurkoló viszont arról beszélt, hogy Marseille után csillapodnak majd a kedélyek.

„Úgy hiszem, hogy nem lesznek atrocitások Lens-ban. Ha nem lettek volna a marseille-i események, akkor más lenne a helyzet, de úgy gondolom, a történtek után már jóval visszafogottabbak lesznek az angolok.”

A B-csoport 2. fordulójában a hárompontos Wales június 16-án, 15 órától játszik az egypontos Anglia ellen Lens-ban.

A walesiek így örültek a győztes góljuknak szombaton



EURO 2016
B-CSOPORT
Wales–Szlovákia 2–1Bordeaux, Matmut Atlantique
Anglia–Oroszország 1–1Marseille, Stade Vélodrome
Oroszország–Szlovákia
Lille, Stade Pierre-Mauroy
Anglia–WalesLens, Stade Bollaert-Delelis
Oroszország–WalesToulouse, Városi Stadion
Szlovákia–AngliaSaint-Étienne, Stade Geoffroy-Guichard
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik