Eb 2016: az UEFA 100 ezer euróra büntette a horvátokat

Vágólapra másolva!
2016.06.20. 18:32
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága 100 ezer euróra büntette a horvát szövetséget a horvát szurkolók által elkövetett rendbontásért.

A horvát ultrák csapatuk Csehország elleni Eb-mérkőzésének (2–2) végén pirotechnikai eszközöket dobáltak a pályára, majd a szektoron belül tört ki verekedés a horvát szurkolók és a balhét generáló huligánok között, percekig megbénítva a mérkőzést.csapatuk Csehország elleni Eb-mérkőzésének (2–2) végén pirotechnikai eszközöket dobáltak a pályára, majd a szektoron belül tört ki verekedés a horvát szurkolók és a balhét generáló huligánok között, percekig megbénítva a mérkőzést.

Az UEFA hétfőn 100 ezer euróra büntette a Horvát Labdarúgó-szövetséget, amely a továbbiakban nem adhat el jegyet az Eb hátralévő mérkőzéseire a beazonosított, huligánként számon tartott személyeknek.

Az európai szövetség fegyelmi bizottsága szintén hétfőn bejelentette, hogy a románok és az albánok ellen is fegyelmi vizsgálatot indít, mivel a két válogatott vasárnapi mérkőzésén mindkét fél szurkolói pirotechnikai eszközöket használtak, tárgyakat dobáltak, az albánok közül pedig a pályára is beszaladtak.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik