Eb 2016: Izlandnak összejöhet bármi – a védő szerint ezért

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.16. 13:04
Izlandnak bármi összejöhet – ez a címe annak az interjúnak, amit az osztrák napilap, a Kurier készített Helgi Kolvidssonnal, az elmúlt években edzőként Ausztriában dolgozó korábbi izlandi válogatott labdarúgóval. Kolvidsson szerint előny az izlandiak számára, hogy sok futballistájuk játszik északi országokban.

„Portugália és Ausztria a csoport két favoritja, ami pedig Izlandot illeti, bármi összejöhet. Nagyon erős, évek óta együtt játszó válogatottunk van, és talán előnyt jelent, hogy a keret tagjainak nagyjából fele Skandináviában játszik. Arrafelé tavasszal kezdődik a bajnokság, az onnan érkező játékosok elvileg nem lesznek olyan kimerültek, mint a hagyományos őszi-tavaszi idényt maguk mögött tudó futballisták” – fogalmazott a 29-eszeres válogatott Kolvidsson, aki légiósként hosszú éveket húzott le Ausztriában, majd visszavonulása (2008) óta ott edzősködött. Az élvonalbeli SK Riedhez júniusban írt alá, de a rossz idényrajt miatt augusztusban elbocsátották.

A csoport negyedik tagja, a magyar válogatott nem került szóba a beszélgetésben – Kolvidssont inkább az izlandiak erősségeiről és gyengeségeiről kérdezték.

„A taktikus és fegyelmezett futball az erősségünk, és bár vannak kiemelkedő játékosaink, mint például Gylfi Sigurdsson, más csapatok nyilvánvalóan fineszesebben, színesebben játszanak – fogalmazott a korábbi védő. – Mindenki tudja rólunk azt is, hogy nem lehet panasz a fizikai erőnkre, ami nyilván összefügg azzal, hogy gyerekkorunkban párhuzamosan több sportágat űzünk. Én például tizenhat éves koromig a kézilabdát legalább olyan komolyan vettem, mint a futballt.”

Kolvidsson méltatta az izlandi válogatott szövetségi kapitányát, a svéd Lars Lagerbäcket is.

„Egyfelől nagyon tartalmassá tette a négy-négy-kettes hadrendünket, másfelől pedig remek hangulatot teremtett a válogatott keretben. Az eredményesség pedig elvarázsolta az egész országot, a szurkolók eufóriában úsznak. Hihetetlen, milyen sokan készülnek a nyáron Franciaországba!”

Mint ismert, a magyar válogatott június 14-én Ausztriával, 18-án Izlanddal, 22-én Portugáliával mérkőzik meg a 2016-os Eb-döntő F-csoportjában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik