Eb 2016: „Högmo, Ödegaard így segíthet a magyarok ellen!”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.27. 17:29
null
Ödegaard játéka átalakulóban: Zidane box-to-box középpályásként játszatja
A norvég TV2 Martin Ödegaard játékának részletes elemzésével hívja fel a szövetségi kapitány, Per-Mathias Högmo figyelmét arra, hogy Martin Ödegaard, az ország legnagyobb tehetsége miként lehetne segítségére a válogatottnak a Magyarország elleni Európa-bajnoki pótselejtezőn.

 

A tv2.no szakírójának álláspontja már a címből (Högmo, Ödegaard így járulhat hozzá Magyarország legyőzéséhez!) világossá válik: a Málta elleni Eb-selejtezőn csereként beálló, az Olaszország ellen nem játszó (ezalatt már az U21-esekkel volt) Ödegaard a magyarok ellen hasznos tagja lehetne a csapatnak, amelyet a játékos előző mérkőzéseinek – a szakértő Tom Mangersnes bevonásával készült – részletes elemzésével igyekezett alátámasztani.

Az analízis elsősorban a Real Madrid Castilla Toledo, illetve Socuéllamos elleni bajnokijának boncolgatására alapoz, és kiemeli, a 16 éves tehetség a tavaszi megtorpanás után az ősszel több játékelemben is az előrelépés jegyeit mutatja, és fejlődött a játéka.

A cikk kiemeli, hogy Ödegaard mélyebben játszik, mint korábban. A Zidane alkalmazta 4–2–3–1-ben, majd a 4–4–2-ben is középen kapott szerepet, és a védekezésből is jócskán kivette a részét. Hangsúlyozzák: a futballista igazi box-to-box munkát végzett, nagyon sok párharcot vállalt, sokat mozgott labda nélkül, és alárendelte magát csapata érdekeinek, miközben közvetve vagy közvetlenül hozzájárult a Castilla góljaihoz.

A cikk tételmondata szerint Ödegaard hasonló teljesítménnyel a norvég válogatottnak is nagy segítségére lenne, és elképzelhető, hogy az északi válogatott középpályáján épp az ő kreatív játéka az, ami hiányzik az Európa-bajnoksághoz.

A tv2.no videoelemzéssel és további képekkel illusztrált anyagát itt tekintheti meg!

Kreativitása végzetes lehet a mieink számára?
Kreativitása végzetes lehet a mieink számára?
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik