NFL Fantasy tippek, Week 16

2526058 25260582526058 2526058
Vágólapra másolva!
2014.12.20. 13:12
Címkék
Először is minden kedves olvasónktól elnézést kell kérjek, a múlt heti mulasztásért, nyomós okom volt rá. Másodjára pedig a lényeg. Elérkeztünk...

Először is minden kedves olvasónktól elnézést kell kérjek, a múlt heti mulasztásért, nyomós okom volt rá. Másodjára pedig a lényeg. Elérkeztünk az alapligák döntőjéhez és az egyéni ligák utolsó vagy utolsó előtti mérkőzéseihez, ami elődöntőt, illetve döntőt takar. Az eddigitől eltérő módon szeretnék tippeket adni, és nem kimondottan egy egy embert kiemelni, hanem matchupok-ra, érdekes statisztikákra, sérülésekre felhívni a figyelmet. Itt minden döntésnek hatványozottan igaz, hogy súlya van, mindenkinek jó döntéseket, bajnoki címet és Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok!

Irányítók

Az alapszakasz, illetve az első rájátszás meccsen szerintem mindenki letette a voksát az irányítója mellett, de mivel sok bajnokságban engedett a második QB szerepeltetése, így fontos, hogy jó döntést hozzunk az egyik flex poszton. Cam Newton visszatér autóbalesete után, de a Browns secondary ellen nem lesz könnyű dolga. Két csapat van a ligában, amely több interceptiont jegyzett, mint, ahány passzolt TD-t engedett, ebből az egyik a Browns. Az irányítóknak engedett fantasy pontokat tekintve a Chiefs védelme a második legjobb a ligában, így a jó formában levő Big Benre is nehéz este vár. Nem lesz könnyű estéje Philip Riversnek sem, habár a motiválatlan és Chris Borland nélkül felálló 49ers védelem volt már félelmetesebb is az utóbbi években. Ők azok, akik alapból kezdők sok embernél, de óvatosnak kell lenni velük kapcsolatban. És most nézzük, kik lehetnek a meglepetésemberek. A Redskins TD-INT mutatója mínusz 26-os az irányítók ellen, ami a legrosszabb a ligában, így bátran merem ajánlani Mark Sanchezt, mivel Nick Foles továbbra is harcképtelen. Az irányítóknak engedett pontokat tekintve a 7 legrosszabb védelem van közt a Giants és az Eagles is, így, ha picit rizikós döntésnek is tűnik, de érdemes elgondolkodni Sean Hill és az utolsó utáni esélyeinek egyikét megkapó RGIII szerepeltetésén is.

Futók

Talajon a Falcons a liga legrosszabb csapata, 18 engedett TD-jük és az általuk engedett legtöbb pont is azt mondatja velem, hogy Mark Ingram mellett a csereember Pierre Thomas is segíthet, flex 2-re jó lehet. Carolinában DeAngelo Williams biztos, hogy nem játszik, a futás ellen gyengécske Browns ellen Jonathan Stewartnak jó meccse lehet. A futók ellen a Raiders a második legrosszabb a ligában, a Bills remek futójátékára alapozhat, melyben segítséget nyújthat a visszatérő C.J. Spiller is, bár az ő berakása maximum vészmegoldás lehet. Dallasban DeMarco Murray kézműtéten esett át a héten, a meccs előtti pillanatokban döntenek majd a szerepeltetéséről, amennyiben hiányzik, a harmatos Colts futás védekezés ellen Lance Dunbar is jó meccset csinálhat, köszönhetően az elit offense falnak. Ha pusztán az engedett yardokat nézzük, akkor a Lions, Broncos, Ravens trió a liga legjobbja, fantasy szempontból pedig Ravens, Cardinals, Redskins a sorrend a futókkal szemben. Ezeket figyelembe véve Foster szerepeltetése nehéz döntés, bár legény legyen a talpán, aki kiveszi. Továbbá Matt Forte, LeSean McCoy, Marshawn Lynch és a Bengalsos Jeremy Hill / Giovani Bernard duó is nehéz estére számíthat, nem irigylem a tulajokat.

Elkapók

Kezdjük azzal, hogy a Bengals engedi a második legkevesebb yardot és a 2. legkevesebb TD-t az elkapók ellen, így Demaryius Thomas és Emmanuel Sanders is nehéz meccsre számíthat, óvatosan velük, de tökös gyerek lesz, aki bármelyiküket is kiveszi. A liga top elkapói közül Antonio Brownnak lehet nehéz meccse, de egész idei formája azt sugallja, neki mindegy ki ellen játszik. T.Y. Hilton kisebb sérüléssel bajlódik, nem 100%, hogy játszani tud, ráadásul a Cowboys eddig mindössze 9 elkapott TD-t engedett a WR-eknek, ami a 3. legjobb a ligában, így T.Y. Hilton hiányzása esetén sem Hakeem Nicks sem Donte Moncrief nem jó opció. Idén továbbra sem szerzett elkapó TD-t a Chiefsben, talán ezen a hét végén ez megszakad, a Steelers a 7. legrosszabb csapat ugyanis WR-ek ellen, ráadásul Ike Taylor és Troy Polamalu is hiányozni fog, Dwayne Bowe jó lehet. Elkapók ellen a legtöbb pontot és a legtöbb TD-t is az Eagles nyeli idén, DeSean Jackson mellett akár Pierre Garcon is jó opció lehet a Redskinsből. A legtöbb yardot viszont a Falcons engedi, így a Saintsből Marques Colston és Kenny Stills is opció lehet valamelyik flex posztra. A sztár receiverek közül Julio Jones sérüléssel bajlódik, róla az utolsó pillanatban döntenek majd. Andre Johnson visszatér, a Ravens passz ellen nem jó, neki is jó meccse lehet és hát a Jordy Nelson / Randall Cobb duót is emeljük ki, valamelyikük kicsinálja a Bucs védelmét.

Tight endek

Mivel nagyon nehéz tartósan jó és megbízható TE-t találni, így ez bizalmi poszt, legalábbis nálam, nem érdemes nagyon variálni. Ezen a hét végén Kyle Rudolph a Vikingsból lehet nem játszik, TE poszton más fontos hiányzó talán nem lesz. A tight endek elleni 6 legrosszabb védelem közt van többek közt a Broncos, a Redskins és a Bears is, így a kevésbé neves TE-k közül Jermaine Gresham, Brent Celek vagy éppen Eric Ebron is nagy meccset csinálhat. A sztár TE-k közül egyedül Jimmy Graham az, aki kellemetlen ellenféllel csap össze, de aki kiveszi Grahamet, az nem bátor, hanem nem normális… :D

Védelmek

A szezon ilyen késői szakaszában nehéz már védelemből is igazán jót találni. A védelmek a Buccaneers, Rams, Redskins hármas ellen szerzik a legtöbb pontot és mivel az Eagles és a Packers is top5 fantasy védelemmel bír, így rájuk nyugodtan lehet számítani. Jó lehet továbbá a Ravens, a harmadik számú QB-val és a ligaelit Ravens futás ellen nem sokra megy majd a Texans. A jobb védelmek közül senki nem találkozik elit offense-zel, de a Texans bajban lehet, a Ravens ellen ugyanis a 3. legkevesebb pontot szerzik a védelmek. A Bengals, Jets duót semmiképp nem javaslom, a Bills tuti kezdő, a Dolphins is jó lehet, míg a Chiefs könnyen beleszaladhat a Steelers otthonában egy pofonba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik