Ugráltatna egy milliárdost? Licitáljon!

Vágólapra másolva!
2010.11.16. 16:44
null
Abu-Dzabiban már méretet vettek Sir Richard Bransonról (balra) és Tony Fernandesről (Fotók: Action Images)
A Formula–1-es újoncok külön versenyét megnyerő Lotus első embere, Tony Fernandes jótékonysági aukción értékesíti a jegyeket arra a járatra, amelyen fogadásuk vesztese, a Virgin-csapatot támogató Sir Richard Branson lesz a légiutas-kísérő.

A Lotus-istálló lett a legjobb újonc a 2010-es Formula–1-es idényben, ami nem csak a tizedik helyezéssel együtt járó év végi jutalom miatt érdekes (pedig az új csapat számára nem mindegy, hogy részesül-e az F1 első tíz istállója között szétosztandó tévés és egyéb bevételekből). A Lotust vezető Tony Fernandes és a Virgint támogató Richard Branson ugyanis az év elején fogadást kötött: a tét az volt, hogy amelyikük csapata hátrébb végez az év végi elszámolásnál, vállalja, hogy a másik légitársaság-vezető egyik járatán légiutas-kísérőként tevékenykedik.

Branson készül a különös kalandra
Branson készül a különös kalandra

Bár az idényt a Lotus és a Virgin is szerzett pont nélkül zárta, Heikki Kovalainen Szuzukában megszerzett 12. helyezése a szabályok szerint a malajziai licenccel induló gárdát sorolja előrébb a konstruktőr-világbajnokság végeredményében – sőt a Virgin a végelszámolásnál a harmadik újonctól, a Hispaniától is kikapott, a spanyolok ugyanis három 14. helyezést értek el, míg a britek csak kettőt.

Ez pedig azt jelenti, hogy Sir Richard Bransonnak, a Virgin vállalatcsoport alapítójának, a világ 212. leggazdagabb emberének (tavaly 4 milliárd dollár vagyona volt) kell helyt állnia légiutas-kísérőként a Tony Fernandes által irányított AirAsia egyik luxusjáratán. A két üzletember Abu-Dzabiban már a fogadás lázában égett, kosztümös stewardessek egy fotósorozaton méretet is vettek kettejükről.

A verseny után Fernandes bejelentette, hogy a 60 éves Branson kíséretével útjára induló járatra jótékonysági aukción lehet majd jegyet vásárolni, így a két milliárdos F1-es játéka még hasznára is válik az emberiségnek.

Ugyanakkor el tudjuk képzelni, hogy Branson üzleti életben szerzett haragosai mindent megadnának azért, hogy feljussanak a repülőre és percenként kérjenek pezsgőt vagy pisztáciát a kalandjairól is ismert angoltól. Nem lesz sima a jegyekért indítandó licit… 

A két csapat jövője egyaránt biztosítva van, a Lotus Renault-motorokkal és a Red Bull váltóival, zöld-sárga helyett arany-fekete festésű autókkal vág neki a következő idénynek, míg a Virgin marad a Cosworthnál, ám az orosz Marussia vállalat révén új befektetővel egészül ki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik