F1: tulajdonosváltás a Caterhamnél, expilóta a főnök

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.02. 17:17
null
Christijan Albers tíz éve még versenyezni készült az F1-be, most csapatfőnök lett (Fotó: Action Images, archív)
A Formula-1-ben szereplő  Caterham-istálló bejelentette, hogy új tulajdonos kezébe került, s új csapatfőnök is kerül az élére Christijan Albers korábbi F1-es pilóta személyében.

A malajziai Tony Fernandes már napokkal ezelőtt utalt rá, hogy kiszáll az F1-ből, s csak idő kérdése volt a bejelentés, amely szerdán meg is történt.

Az új tulajdonos egy svájci és közel-keleti kézben lévő konzorcium, amelynek tanácsadója a román-német Colin Kolles, a Jordan/Spyker, illetve a HRT korábbi csapatfőnöke. Kolles a Spykernél Albers csapatfőnöke is volt.

A 35 éves holland 2005 és 2007 között 46 F1-es futamon indult, egyszer szerzett pontot, a Michelin-botrányról elhíresült indianapolisi Amerikai Nagydíjon 5. lett a Minardival. Kinevezése generációs különbségeket is felvázol az F1-ben, hiszen amikor Albers született, a most a Mercedest irányító Niki Lauda már kétszeres világbajnok volt.

Helyettese a Caterhamnál Manfredi Ravetto, a HRT korábbi munkatársa lesz.

A Caterham a 2010-es idényben csatlakozott az F1-hez (még Lotus néven), az első három szezonjában a 10. lett a konstruktőr-vb-ben, tavaly viszont visszaesett a Marussia mögé. Miután az orosz istálló már pontot is szerzett az idén, várhatóan az utolsó is marad a Caterham.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik