F1: Nem kell tartanunk egyetlen pályától sem – Red Bull

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.07.06. 11:19
null
A Red Bull rendkívül magabiztos (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Red Bull tanácsadója, Helmut Marko rendkívül magabiztosan készül a folytatásra, és elárulta, miért a múlt hétvégi sikerük jelentette a fénypontot.

 

 

34. OSZTRÁK NAGYDÍJ
JÚLIUS 2., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Verstappen 1:05.143
2. szabadedzés: 1. Hamilton 1:04.523
JÚLIUS 3., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Verstappen 1:04.591
Időmérő: 1. Verstappen 1:03.720
JÚLIUS 4., VASÁRNAP
A verseny: 1. Verstappen, 2. Bottas, 3. Norris
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Július 18., 16.00Brit Nagydíj, Silverstone
Augusztus 1., 15.00
Magyar Nagydíj, Mogyoród
Augusztus 29., 15.00Belga Nagydíj, Spa-Francorchamps

A Red Bull a Spanyol Nagydíj óta sorozatban öt versenyen nyert, míg összességében hat sikernél jár az idényben, aminek eredményeként kilenc versenyhétvége után 44 pontos előnnyel vezeti a konstruktőri tabellát, miközben a holland versenyzője, Max Verstappen előnye 32 pont, vagyis több mint egy futamgyőzelemnyi az egyéni összetettben.

A tanácsadó, Helmut Marko természetesen nagyon elégedett a csapata teljesítményével, és rendkívül magabiztosan készül a folytatásra.

A legutóbbi sikerünk volt az elmúlt három hétvége csúcspontja. Ez a verseny sokkal simább volt, mint az azt megelőző kettő. Max végig magabiztosan vezetett az élen még annak ellenére is, hogy nem mentünk teljes gázon. Ez mindenképpen nagy magabiztossággal tölt el minket Silverstone előtt, hiszen most már nem kell tartanunk egyetlen pályától sem. Ugyanakkor azzal is tisztában vagyunk, hogy milyen erős a Mercedes, szóval felkészültünk a további szoros küzdelemre” – mondta a sport1.de-nek adott nyilatkozatában, majd kitért arra is, miért volt kiemelkedő a legutóbbi sikerük.

Volt, hogy mi nem is teljes motorerővel hajtottunk. Hamilton viszont bizonyos fázisokban padlógázon nyomta. Megpróbálták, de még akkor sem sikerült csökkenteniük a lemaradásukat. Ez mindenképpen megnyugtató a számunkra.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik