F1: már az idény vége előtt elküldhetik Bottast – sajtóhír

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.05.04. 14:07
null
Bottas már az idény vége előtt elvesztheti az ülését? (Fotó: AFP)
Brit sajtóinformációk szerint a Formula–1-es Mercedes akár már idény közben menesztheti finn pilótáját, Valtteri Bottast.

Valtteri Bottas hiába szerezte meg a pole pozíciót a múlt hétvégi Portugál Nagydíjon, s tartotta meg a vezetést a rajtot, valamint az újraindítást követően is, később csapattársa, Lewis Hamilton és a Red Bull-os Max Verstappen is maga mögé tudta utasítani, így meg kellett elégednie a harmadik hellyel.

A finn a három nagydíj során 32 pontot gyűjtött, s jelenleg a mclarenes Lando Norris mögött a negyedik helyet foglalja el a pontversenyben, miközben a vb-éllovas Hamilton neve mellett 69, míg a második Verstappené mellett 61 pont áll, ami azt jelenti, a pilóta lemaradása már most több mint egy futamgyőzelemnyi.

Az Imolában George Russell Williamsével harcoló, majd ütköző Bottas pontjaira nagy szüksége lenne a Mercedesnek, hiszen várhatóan az idény végéig kiélezett harcot vívhat a Red Bull-lal a bajnoki címekért. Bár a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff többször is igyekezett a védelmébe venni a finnt, s nemegyszer leszögezte, hogy először a jelenlegi versenyzőivel ül le tárgyalni, a Daily Mail információi szerint nem zárható ki, hogy a szerződéshosszabbítással kapcsolatok tárgyalások helyett menesztés vár Bottasra, méghozzá már az idény közben.

„Van egy kis nyugtalanság a gyárban Valtteri kapcsán. Nem áll készen, ami csak még egyértelműbbé vált azzal, hogy (George) Russell milyen munkára volt képes tavaly Szahírban" – idézte az újság a neve elhallgatását kérő Mercedes-mérnököt, aki hozzátette, a csapat kezdi elveszteni a hitét Bottasban.

A pletykákkal kapcsolatban kérdezték az elmúlt években idény közben többször is pilótát cserélő Red Bull csapatfőnökét, Christian Hornert is. A brit szerint nincs ok Bottas leváltására: „Valtteri bizonyította, hogy nagyon gyors tud lenni. A körülmények bármikor változhatnak, szóval várjuk meg, miként alakulnak a dolgok, de szerintem Valtteri nagyszerű munkát végzett a Mercedesben az elmúlt években. Meglepne, ha Valtteri és George helyet cserélne az idény közben."

A híreszteléseket nem árt fenntartásokkal kezelni, de az biztos, hogy a Mercedesnek minden eddiginél nagyobb szüksége van arra, hogy mindkét versenyzőjével konstansan elöl legyen, és hogy Bottas is minél több pontot vegyen el a Red Bulltól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik