„Nem biztos, hogy Vergne maradhat, több fiatal pilóta pályázik az állásra – mondta Szocsiban Tost, utalva többek között a spanyol Carlos Sainz Juniorra. – Vergne rengeteg tapasztalatot szerzett nálunk, és az idén nagyon jól szerepelt. Annak lenne a legtöbb értelme, hogy ő legyen itt Verstappen mellett 2015-ben, szerintem ez a leglogikusabb. Ám nem mi döntünk, hanem a Red Bull, pár héten belül minden kiderül."

A csapattól Danyiil Kvjat a Red Bullhoz lép előre, a távozó Sebastian Vettel helyére. Amikor a Toro Rosso bejelentette, hogy Verstappen érkezik, azt is közölte, hogy Vergne elhagyja az istállót, de Kvjat távozása új helyzetet teremtett. A francia úgy érzi, megérdemel még egy esélyt.

„Nem rajtam múlik, megtartanak-e, az egyetlen, amit tehetek, hogy jól szerepelek a versenyeken – mondta Vergne. – Szerintem bebizonyítottam már, hogy rászolgálok még egy esélyre, a műszaki hibák nélkül sokkal több pontom lenne. Tavaly ugyanúgy szerepeltem, mint Daniel, aki az idén a Red Bullnál bizonyít, és ezzel azt is megerősíti, hogy nem érdemtelenül vagyok itt."