F1: lavinát indított el a Ferrari döntése

M. M.M. M.
Vágólapra másolva!
2022.12.13. 12:53
null
Andreas Seidl lett Frédéric Vasseur utódja (Fotó: Getty Images)
Mint arról korábban beszámoltunk, a Ferrari Frédéric Vasseurt nevezte ki F1-es csapatfőnökének. A Mattia Binotto pótlására érkező francia szakember átigazolása lavinát indított el a mezőnyben, aminek következtében az Alfa Romeo és a McLaren is új csapatfőnökkel vág neki a 2023-as idénynek.

A mai nap a csapatfőnökök mozgásáról szól a Formula–1-ben. Az első bejelentés a Ferraritól érkezett. Az olasz istálló az Alfa Romeo csapatfőnökét, Frédéric Vasseurt nevezte ki Mattia Binotto utódjának, így az ő feladata lesz ismét világbajnoki címre vezetni a legendás csapatot.

A Sauber-csoport bejelentette, hogy Vasseur helyét Andreas Seidl veszi át, aki a McLaren csapatfőnöki posztjáról érkezik az Alfához, ahol az Audi újonnan megalakuló Formula–1-es projektjéért fog felelni. Az Audi 2026-ban csatlakozik majd a mezőnyhöz, amikor új szabályok lépnek életbe a motorok terén. Seidl korábban már dolgozott a Volkswagennek, amikor a Porsche hosszútávú versenyzés részlegét vezette.

Seidl távozása miatt a McLarennél is megüresedett a csapatfőnöki pozíció, amelyet Andrea Stella vesz majd át a brit istálló közlemény szerint. Stella kulcsfontosságú szerepet töltött be a McLarennél 2018 óta, amikor Zak Brown gyökeres változásokat hajtott végre a csapatnál.

Stella 2000 és 2014 között a Ferrarinál volt versenymérnök. Ezen időszak során Michael Schumacherrel, Kimi Räikkönennel, és Fernando Alonsóval is együtt dolgozott, aztán utóbbit követte a McLarenhez.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik