F1: Imola előtt véglegesítik a sprintversenyes terveket

Vágólapra másolva!
2021.04.07. 14:05
null
Egy évvel ezelőtt két nagydíjat rendeztek Silverstone-ban, az idén ott bonyolíthatják le az első sprintversenyt (Fotó: AFP)
A Formula–1 ügyvezető igazgatója, Stefano Domenicali megerősítette, a soron következő Emilia Romagna Nagydíj előtt kívánják véglegesíteni a sprintversenyeket érintő szabályokat, illetve azt is megosztotta, előreláthatóan a július 18-i Brit Nagydíjon próbálják ki először az új formátumot.

 

A „száguldó cirkuszban" az ügyvezető igazgatói posztot az idei évtől betöltő Stefano Domenicali hozta vissza a korábban már kétszer is leszavazott sprintverseny ötletét, s részben átalakította a Liberty Media által eredetileg felvázolt koncepciót, amelyet a hírek szerint a csapatok jól fogadtak, s a február 11-i bizottsági ülésen beleegyeztek, hogy három helyszínen kipróbálják az új formátumot.

Igaz, azóta több versenyző is elmondta, egyáltalán nincs elragadtatva az ötlettől, s a rajongókat is meglehetősen megosztja az elképzelés, úgy tűnik, az első sprintversenyt a július 18-i Brit Nagydíjon rendezik meg, s annak lebonyolítási rendjét a soron következő Emilia Romagna Nagydíj előtt véglegesítik.

Már az utolsó részleteket véglegesítjük, és az a célunk, hogy még Imola előtt a folyamat végére érjünk. Amit ki akarunk próbálni, az nem más, mint egy intenzívebb hétvége, melynek részeként pénteken egy egyórás szabadedzést, valamint egy időmérőt tartunk. Utóbbi fogja meghatározni a szombati sprintverseny rajtsorát, és ennek a futamnak a végeredménye dönt a vasárnapi verseny rajtfelállásáról. Ez nagyobb érdeklődést generálhat, amit a szervezők és a tévétársaságok is kértek" – magyarázta a Rai Radiónak adott nyilatkozatában, és azt is megerősítette, Nagy-Britannia ad otthont az első sprintversenynek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik