F1: Hamilton csapattársaként kevesen nyernének – Sainz

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2020.11.23. 12:12
null
Sainz szerint nem olyan az egyszerű a helyzet, mint ahogyan azt Verstappen gondolja (Fotó: AFP)
A McLaren spanyol versenyzője, Carlos Sainz Jr. nem teljesen ért egyet Max Verstappennel (Red Bull), szerinte Lewis Hamilton csapattársaként kevesen lennének képesek nyerni.

 

 

16. BAHREINI NAGYDÍJ
NOVEMBER 27., PÉNTEK
1. szabadedzés: 12.00–13.30
2. szabadedzés: 16.00–17.30
NOVEMBER 28., SZOMBAT
3. szabadedzés: 12.00–13.00
Időmérő: 15.00–16.00
NOVEMBER 29., VASÁRNAP
A verseny (57 kör, 308.238 km) rajtja: 15.10
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
December 6., 18.10Szahíri Nagydíj, Szahír
December 13., 14.10 Abu-dzabi Nagydíj, Abu-Dzabi

Max Verstappen nemrég úgy nyilatkozott, a mezőny kilencven százaléka képes lenne nyerni a Mercedesszel. A holland kijelentésével kapcsolatban a 2021-ben már Ferrarival rajthoz álló Carlos Sainz Jr. is megszólalt, a spanyol pilóta szerint azonban nem ilyen egyszerű a helyzet, hiszen Lewis Hamilton legyőzésére csak nagyon kevesen lennének képesek.

Egyetértek Verstappennel abban, hogy a mezőny kilencven százaléka nyerne a Mercedesszel az időmérőn vagy a versenyen. Azonban hiába ültetnéd Hamilton mellé a mezőny több mint felét, kilencven százalékuk nem tudná legyőzni őt. Ha Hamiltont kivennénk az egyenletből, akkor valószínűleg tényleg mindenki nyerne a Mercedesszel. Ez nagyon jól leírja, mi zajlik manapság a Formula–1-ben, de azt is, hogy Hamilton a legjobbak közé tartozik, még akkor is, ha jelenleg övé a legjobb autó" – beszélt elismerően a Török Nagydíjon a hetedik bajnoki címét megszerző britről, majd azt is elmondta, mi teszi olyan különlegessé a riválisát.

Nagyon figyelmesen tanulmányozom, hogyan teljesít nyomás alatt. Hogyan tudja tökéletesen kivitelezni az időmérő utolsó szakaszában mind a három szektort, és hogyan szerzi meg a pole pozíciót, még akkor is, ha csak nagyon minimális az előnye (Valtteri) Bottasszal szemben. A Stájer Nagydíj kvalifikációján másfél másodperccel verte meg Bottast az esőben. Olyan dolgokra képes, amilyenekre csak nagyon kevesen. Viszont ahhoz, hogy ennél is részletesebben tudjak erről beszélni, egy csapatban kellene versenyeznünk. Az viszont kétségtelen, hogy Hamilton a valaha volt egyik legjobb. Tudom ezt anélkül is, hogy a csapattársa lennék" – tette hozzá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik