Bernie Ecclestone-t adócsalással vádolják (Fotó: AFP)

 

Egy év múlva, 2023 őszén kerül sor Bernie Ecclestone tárgyalására, amelyen a mintegy 198 milliárd forintnyi összeg elrejtése miatt kell megjelennie az érintettnek. A 91 éves brit üzletember kedden jelent meg a Southwarki Királyi Bíróságon, ahol 2013. július 13. és 2016 október 5. között elkövetett adócsalással vádolták meg. Az angol milliárdos ellen a brit adóhivatal nyomozása után emeltek vádat, egy több mint 400 millió fontos szingapúri tröszt eltitkolásával gyanúsítják.

Ecclestone fehér Range Roverrel érkezett a bíróságra, ahova elkísérte felesége, Fabiana Flosi is. A volt F1-főnök a vádlottak padja helyett az ügyvédei mögött foglalt helyet rossz hallása miatt. Ecclestone-nak nem kellett nyilatkozatot tennie, mivel egy korábbi meghallgatáson már ártatlannak vallotta magát. Az ügyet vezető Deborah Taylor bírónő jövő október 9-re tűzte ki a tárgyalást, amely előreláthatólag hat hétig tart a fél napig tartó ülések miatt. Emellett a vádlottnak idős korára való tekintettel nem kell végig személyesen jelen lennie a tárgyaláson.

A milliárdos tagadja az ellene felhozott vádakat, és azt állítja, hogy a trösztöt a lányainak hozta létre, és semmilyen más trösztben sem szerepel se alapítóként, se kedvezményezettként. Más véleményen van viszont Andrew Penhale főügyész, aki az adóhivatal bizonyítékai alapján emelt vádat Ecclestone ellen.