F1: „Az álmom, hogy a Ferrari versenyzője legyek, mint édesapám”

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.02.25. 11:49
null
Mick Schumacher a lehető legjobban használná ki a lehetőségeit (Fotó: Twitter/SchumacherMick)
A Formula–1-es Haas német újonca, Mick Schumacher nem tagadja, hogy egy álma válna valóra azzal, ha egy napon a Ferrarinál versenyezhetne, mint rekordbajnok édesapja, Michael Schumacher.

 

Mint ismert, a Haas megvált mindkét versenyzőjétől a 2020-as idény végén, s két újoncot, Nyikita Mazepint és Mick Schumachert szerződtette le. Utóbbi versenyző debütálását nagy várakozás övezi, hiszen 2012 után újra visszatér a Schumacher név a Formula–1-be. A Formula–3-as sorozatban 2018-ban, majd a Formula–2-ben 2020-ban bajnoki címet szerző pilóta azonban nem érzi tehernek a vezetéknevét, elmondása szerint nem érdeklik az összehasonlítások, s már alig várja, hogy bemutatkozzon az amerikai csapattal.

Hogy teher lenne-e a vezetéknevem? Nem az, nem érdekelnek az összehasonlítások. Ha negatívan reagálsz a kritikákra, az nem segít. Ha viszont elfogadod a kritikát, amennyiben olyan emberektől származik, akik törődnek veled, akkor pozitív dologgá alakíthatod a negatívakat is, pontosan ezt teszem én is" – jelentette ki a La Stampának adott nyilatkozatában.

„Nagyon boldog vagyok, hogy a Haas csapatának tagja lehetek. Most fogok debütálni az F1-ben, és a lehető legjobban ki szeretném használni a lehetőségeimet, aztán meglátjuk, mit tartogat számomra a jövő. Egyelőre minden megjósolhatatlan, de nem tagadom, egy álmom válna valóra azzal, ha egy napon a Ferrari versenyzője lehetnék, mint egykoron édesapám volt" – mondta, majd elárulta, mikor jött el az a pillanat, amikor elhitte, megvalósulhat a Formula–1-es álma.

Már a kezdetektől fogva sokat gondoltam rá, de csak az F3-ban aratott sikereim után kezdtem el hinni benne, hogy megvalósulhat. Az F2-ben aztán nem indultak jól a dolgok, de tavaly megnyertem a bajnokságot, és most itt vagyok" – mesélte, majd arra a kérdésre is válaszolt, hogy mit javasolt neki a Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto, illetve hogy milyen kapcsolatot ápol a négyszeres világbajnok Sebastian Vettellel, akinek bevallottan az ő édesapja volt a példaképe.

Ha jól emlékszem, Binotto csak annyit mondott, hogy vezessek gyorsan és legyek erős. Seb és én rendszeresen beszélgetünk egymással, nagyon tapasztalt, és sokszor ad tanácsokat. Szemmel tart engem."

Mick Schumacher jelenleg Nagy-Britanniában tartózkodik, ám a beutazókkal szembeni korlátozások értelmében egyelőre a kötelező karanténját tölti, mielőtt végre ellátogathat új csapata gyárába.

A Haas jövő hét csütörtökön leplezi le a 2021-es autója, a VF21-es festését, míg a konstrukciót a várakozások szerint a március 12. és 14. között megrendezendő téli teszt előtt mutatja be.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik