F1: az Alfa Romeo hamarosan topversenyzőt szerződtetne

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2021.08.22. 15:06
null
Räikkönen és Giovinazzi jövőjével kapcsolatban is sok a kérdőjel (Fotó: AFP)
Nagy ambíciókkal áll a pilótakérdéshez Frédéric Vasseur, az Alfa Romeo csapatfőnöke. A francia szakember azonban egy dolgot mindenképp tisztázni szeretne azzal a versenyzővel, aki a közeljövőben érkezne hozzájuk.

 

Frédéric Vasseur az év elején annak a lehetőségét sem zárta ki, hogy hamarosan mindkét versenyzőjüket lecserélik, de egyelőre nem dőlt el Kimi Räikkönen és Antonio Giovinazzi sorsa. A 2007-es világbajnok akár búcsút is inthet a királykategóriának a szezon végén, ráadásul az Alfa Romeónál az a terv, hogy hamarosan egy igazán nagy nevű versenyző érkezzen az istállóhoz.

„Megkaptam a zöld jelzést, és szeretnék pozitív lenni. Most már csak tennem kell a dolgom, hogy meggyőzzem őket” – árulta el a toppilótákkal kapcsolatban Vasseur.

A francia szakember azonban leszögezte, hogy jelenleg nincsenek, sőt, a következő években sem lesznek olyan helyzetben, hogy a versenyzőik a legjobb helyezésekért szállhassanak harcba, és erre mindenképp fel kell hívni a figyelmüket már a legelején.

„Ha együtt dolgoztok valamin, tisztáznod kell velük, hogy 2022-ben, de még 2023-ban sem tudunk futamot nyerni, viszont évente legalább két-három pozícióval előrébb kerülhetünk és fejlődhetünk – mondta Vasseur. – Ezt korábban Kimivel is megbeszéltük. Amikor 2019-ben csatlakozott hozzánk, versenyt is nyert az előző szezonban a Ferrarival, mi viszont nehéz helyzetben voltunk, de ő megértette az ebben rejlő kihívást és a feladatokat.”

„Őszintének kell lennünk a versenyzőinkkel, és el kell mondani nekik, hogy ha a nyolcadikak vagyunk, akkor a cél az, hogy a hatodikak legyünk, utána pedig jöhet a negyedik hely. Ez még mindig jobb, mint azt mondani nekik, hogy semmi baj, jövőre majd nyerünk. Ez csak frusztrációhoz vezetne” – tette hozzá Vasseur.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik