„Nico rengeteget javult Michael mellett, hogy őszinte legyek – nyilatkozta a csütörtöki sajtótájékoztatón Ross Brawn, a Mercedes csapatfőnöke. – Nagy verseny lesz közte és Lewis között, ebben biztos vagyok, nagy kihívás lesz számára, hogy egy olyan gyors és ügyes pilóta ül majd a másik autóban, mint Hamilton. Azt hiszem, nekünk van a legjobb versenyzőpárosunk a mezőnyben 2013-ban.”

Brawn szerint a távozó Michael Schumacher nagy űrt hagyott maga után a csapatnál, ám azt Lewis Hamilton tökéletesen ki fogja tölteni.

„Ha egy olyan pilóta, mint Michael távozik a csapatodtól, nagy űrt hagy maga után. De Lewis ezt tökéletesen ki fogja tölteni a saját stílusában és versenyzésével – folytatta a csapatfőnök. – Nem akarok egy klónt Michaelnek. Olyan versenyzőt akarok, aki a sajátos módon oldja meg a feladatokat. Hamilton új impulzust hozott az istállónak, jól kijött a szerelőkkel, aminek nagyon örülök. A legtöbb dolog csak akkor fog kiderülni, ha elkezdünk versenyezni, de a tesztelés remekül sikerült.” 

 

A 29. AUSZTRÁL NAGYDÍJ PROGRAMJA

PÉNTEK
2.30–4.00: 1. szabadedzés
6.30–8.00: 2. szabadedzés

SZOMBAT
4.00–5.00: 3. szabadedzés
7.00–8.00: időmérő edzés

VASÁRNAP
7.00: a verseny rajtja

Az NSO az összes edzésről, valamint a versenyről is élő tudósításával számol be.

MEGJELENT AZ NSO F1-ES SZURKOLÓI SZOFTVERE – VEZESSE A VB-EREDMÉNYEKET ÖN IS! RÉSZLETEK ÉS LETÖLTÉS ITT!