Több kérdés is akad azt illetően, hogy ki vezeti jövőre a Haasokat és a McLareneket (Fotó: AFP)

 

A McLarennél az egyik ülés már elkelt 2019-re, a másikra azonban több jelentkező is akad. Egyikőjük az istállóval már második szezonját teljesítő Stoffel Vandoorne, de a jelöltek között van a McLaren fiatal protezsáltja, Lando Norris is. A legfrissebb hírek szerint azonban az is elképzelhető, hogy Sergio Pérez visszatér korábbi csapatához. Jonathan Neale, a McLaren ügyvezetője azt ígérte, hogy hamarosan bejelentést tesznek a sokakat foglalkoztató kérdésről.

„Azt már bejelentettük, hogy Fernando elhagyja a Formula–1-et, és a helyére Carlos Sainz Jr. érkezik, aki 2019 elején csatlakozik hozzánk. Tárgyalásokat folytatunk arról, hogy mi legyen a másik üléssel, erről bejelentést a szezon harmadik negyedében teszünk" – árulta el Neale.

A Haas-Ferrari mindkét pilótájának lejár a szerződése az esztendő végén, így az is nyitva áll, hogy hol folytatja Kevin Magnussen és Romain Grosjean. Előbbi kiegyensúlyozottan teljesít az idényben, utóbbi viszont főként a gyakori hibái miatt került a figyelem középpontjába az utóbbi időben.

Annyi viszont biztos, hogy az amerikai alakulat ülései igencsak kelendőek, és egy ideje már megy a találgatás arról, hogy a Saubernél remek teljesítményt nyújtó újonc, a Ferrari támogatását élvező Charles Leclerc kaphatja meg az egyiket. Günther Steiner csapatfőnök azonban leszögezte: bármi is lesz a döntés, azt kizárólag ők hozzák meg, a motorszállító Ferrarinak nincs beleszólása a pilótakérdésbe.

„Mi döntünk, a mi véleményünk számít. Nem mondják meg nekünk, mit tegyünk. Ez benne van a filozófiánkban – mondta a dél-tiroli szakember. – A Ferrari jó partnerünk. Van néhány olyan jelöltünk, akikek még nincs ülése. Nincsenek sokan, de nyilván Leclerc az egyik, viszont nem tudom, mi lesz vele. Nincs arról információm, hogy mit csinál jövőre: marad-e a Saubernél, vagy megy a Ferrarihoz. Azonban nagyszerű munkát végez idén."