F1: a Force India a „játékvezetőre” panaszkodik

Vágólapra másolva!
2012.11.26. 14:38
A Force India labdarúgó-hasonlattal élve a játékvezetőre fogta a Brazil Nagydíj elvesztését. Bob Fernley megbízott csapatfőnök szerint Nico Hülkenberg megnyerte volna a vasárnapi F1-es idényzárót, ha a versenyigazgató nem rendel el „nevetséges” biztonsági időszakot, ráadásul a Lewis Hamiltonnal ütköző pilóta boxutcai áthajtásos büntetését is túlzónak tartja.

„A biztonsági autó pályára küldése nevetséges volt – mondta Fernley a 22. körben a pályán heverő törmelékek miatt Nico Rosberg defektje után elrendelt safety car periódusról, amely előtt Hülkenberg és Jenson Button 48 másodperccel előzte meg a harmadik Lewis Hamiltont. – A NASCAR-ban vannak ilyen döntések, hogy javítsák a show-t. Nico és Jenson nagyon messze volt a többiektől, nem volt más esély arra, hogy eltüntessék az előnyt.”

Fernley szerint a Hamilton kiesését okozó ütközés utáni szankció sem volt megalapozott.

„Nem is értem, mi volt ez a büntetés. Ha valaki hibázott, az a Caterham volt kettejük között. Nem lett volna szabad ott mennie, az első hely volt a tét. Ha nincs ott, sima az előzés – mondta Fernley. – Ha Nico szándékosan ment volna neki Hamiltonnak, megérteném a büntetést, de erről szó sem volt."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik