F1: a Ferrari jövőre is három csapatnak adna motorokat

Vágólapra másolva!
2013.02.21. 15:43
A Ferrari fontosnak tartja, hogy jövőre is három istálló autóiban dübörögjenek az erőforrásai, az új, 1.6 literes turbómotorok esetében ugyanis szükségesnek érzi, hogy a lehető legtöbb autón tudja tesztelni azokat.

A Ferrarin kívül az idén a Sauber és a Toro Rosso használja a maranellói V8-ast, de a Red Bull B-csapata már korábban jelezte, hogy az első számú istállóhoz hasonlóan Renault-motorokkal indulna 2014-ben.

„Nem tudom, mit tervez a Toro Rosso, jelenleg nagyon jó az együttműködésünk, segítenek az erőforrás fejlesztésében, cserébe versenyképes motorokat kapnak – mondta Luca Marmorini, a Ferrari motorfejlesztési vezetője. – A hozzá hasonló csapatokra nagy szükség van, hiszen minél több autón teszteljük a motorokat, annál több adatból gazdálkodunk, és tisztább képet kapunk. Ezen jövőre sem változtatnánk."

A lehetséges új csapat a Force India lehet, egyesek szerint még azért nem jelentették be, hogy a Ferrari utánpótlásprogramjában szereplő francia Jules Bianchi lesz Paul di Resta csapattársa 2013-ban, mert még alkudoznak a 2014-es Ferrari-motor árán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik